Terug naar Maak een CV met Pages
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak een CV met Pages

Door Redactie iCreate4 april 2012 15:283 min. leestijd0

Je CV is jouw visitekaartje voor je potentiële baas. Zorg er dus voor dat die direct onder de indruk zal zijn.

De eerste indruk telt, dus is het belangrijk om je meteen van je goede kant te laten zien. De sjablonen in Pages zijn een goed begin, maar als je niet van half werk houdt dan ga je zelf aan de slag. Zorg er altijd voor dat het CV leesbaar, overzichtelijk en professioneel is. Gebruik daarom geen vreemde lettertypes. Denk er daarnaast aan dat de meeste CV’s worden afgedrukt in zwart-wit; vermijd overenthousiast gebruik van kleuren en voeg geen foto’s of gra eken toe. Zorg ook dat je Curriculum Vitae aansluit bij je beroep; als je een vormgever bent, mag je je natuurlijk wat meer uitleven met lettertypes en kleuren.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

1: Start Pages

Open Pages, kies een leeg (staand) sjabloon en klik op ‘Kies’. Maak een nieuw tekstvak aan met de knop in de werkbalk, zet het vak in de linkerbovenhoek van de pagina en maak het paginabreed.


2: Noteer je naam

Typ je voor- en achternaam en je beroep boven aan het document en open het lettertypevenster. Kies een gepaste, duidelijke letter en gebruik de schuif om de grootte aan te passen. Centreer je tekst.


3: Gebruik grijstinten

Selecteer het beroep en gebruik hier een iets vettere letter voor. Selecteer in het tekstvenster bij ‘Letterbeeld’ ‘Vet’. Klik op ‘Kleur’ en schuif de rechterbalk tot halverwege.


4: Contactgegevens

Voeg nu je contactgegevens toe. Gebruik hetzelfde lettertype, maar verklein het tot tien of twaalf punten (regulier letterbeeld). Maak de titels van telefoonnummer en e-mailadres vet.


5: Beschrijf jezelf

Begin met een profiel en beschrijf daarna je werkervaring. Maak de titels net zo op als je beroep (zie stap 3). Open het infovenster (Alt+Cmd+i) en voeg bij ‘Tekst>Lijst’ opsommingstekens toe.


6: Kopieer en plak

Als je de werkervaring af hebt, selecteer je de titel en het eerste kopje en kies je ‘Wijzig>Kopieer’ of Cmd+C. Zet de cursor onder deze tekst en kies ‘Wijzig>Plak’ of Cmd+V. Zo behoud je de opmaak.


7: Voeg opleiding toe

Selecteer nu het kopje en geef het de naam ‘Opleiding’. Maak de informatie op dezelfde manier op als je werkervaring. Herhaal deze stap voor andere informatie, zoals nevenactiviteiten en hobby’s.


8: Deel

Als alle gegevens in je CV kloppen en er geen taalfouten in staan, is het tijd om je CV op te sturen. Klik op ‘Deel’ in de menubalk en kies ‘Exporteer’.


9: Exporteer als pdf

Om ervoor te zorgen dat iedereen je CV kan lezen maar niet kan bewerken, kies je ‘PDF’. Selecteer ‘Best’ bij ‘Beeldkwaliteit’, ga naar ‘Volgende’ en dan ‘Exporteer’. Print of e-mail je CV.

Veel succes!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar