Terug naar Maak een avontuurlijk reisverslag
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak een avontuurlijk reisverslag

Door Redactie iCreate2 april 2011 11:233 min. leestijd0

Gebruik iPhoto om de foto’s en bestemmingen van je verre reis in een fotoboek te bundelen.

Vermoeid, maar voldaan kom je thuis van een avontuurlijke vakantie. Met de leuke ervaringen nog vers in het geheugen en een fotocamera vol digitale herinneringen, neem jij jezelf voor om een prachtig fotoalbum te maken. Maar in de praktijk komt dit er vaak niet van. Je valt terug in de sleur van alledag en de goede bedoelingen verdwijnen – net als je gezonde bruine kleur – als sneeuw voor de zon. De vakantiefoto’s mogen dan een eigen mapje hebben in iPhoto, je bekijkt ze nog maar zelden. De kans dat deze kiekjes – elk met een eigen verhaal – ooit aan de wereld getoond worden lijkt nihil.

Bespaar jouw vakantiefoto’s dit lot. Reserveer een uur van je tijd en gebruik iPhoto om een reisverslag te maken waarin je de foto’s combineert met een route van de reis die je hebt afgelegd. Op een gedetailleerde landkaart kun je alle plaatsen en locaties die je hebt aangedaan overzichtelijk presenteren. En maak je over het afdrukken geen zorgen, voor een paar tientjes neemt Apple dit klusje op zich. Vervolgens ploft het fotoboek op de mat en kun je de vakantie keer op keer herbeleven met vrienden en familie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1: Kies je foto’s
Maak een album met ‘Archief>Nieuw album’ voor de foto’s die je wilt gebruiken in het fotoboek. Is de verzameling foto’s compleet? Ga naar ‘Wijzig>Selecteer alles’.


2: Nieuw fotoalbum
Kies ‘Nieuw album van selectie’ uit het ‘Archief’-menu. Klik boven in het venster op het tabblad ‘Fotoboek’, geef je project een naam en selecteer een thema. Wij kiezen voor ‘Azië’.


3: Type fotoboek
Selecteer het type fotoboek dat je wilt maken in het uitklapmenu. Klik op de knop ‘Opties en prijzen’ voor meer informatie over de fotoboeken en bijbehorende prijzen.


4: Kiezen en slepen
Het fotoboek verschijnt. Aan jou de taak om foto’s uit het bovenste gedeelte van het venster naar de pagina’s te slepen. Geef de cover van het boek ook een ondertitel.


5: Kaart invoegen
De introductiepagina bevat een forse lap tekst. Zou een landkaart met je bestemmingen niet veel leuker zijn? Klik op ‘Lay-out’ en kies één van de vele kaartpagina’s.


6: Zwarte doos
Klik op de kaart en een zwart venster verschijnt. Gebruik het schuifje om in of uit te zoomen op de kaart. Klik en sleep met de muis om de kaart te verplaatsen.


7: Bestemming onbekend
Voeg een vakantiebestemming toe met de ‘+’ in de linker onderhoek. Vindt iPhoto de plaats niet? Klik op het vergrootglas en een Google Mapsvenster opent.


8: Google Maps
Als Google Maps je bestemming heeft ontdekt, klik je op ‘Gereed’. iPhoto zoomt automatisch uit als een locatie buiten beeld valt.


9: Op eigen houtje
Je weet nu genoeg om op eigen houtje het fotoboek af te ronden. Foto’s toevoegen, de lay-out wijzigen en de kaart voorzien van nieuwe plaatsen, het is allemaal mogelijk.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar