Terug naar Maak begintitels voor iMovie met Keynote
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Maak begintitels voor iMovie met Keynote

Door Redactie iCreate5 maart 2011 11:103 min. leestijd0

Gebruik de overgangen en effecten van Keynote om de titel van je iMovie-film op te fleuren.

iMovie leent zich perfect voor het monteren van een professionele video. Toch is Apple’s montageprogramma niet perfect. Helemaal los gaan met bewegende letters is er namelijk niet bij. We zeggen niet dat het onmogelijk is, want de meegeleverde animaties in de titelkiezer van iMovie zijn best aardig, maar soms wil je meer. Soms wil je zelf een achtergrond instellen en de vrijheid hebben om letters tot leven te wekken met uiteenlopende effecten.

Keynote biedt deze mogelijkheden wel, dit presentatieprogramma kan niet zonder letters, e­ffecten en overgangen. Gelukkig is er een manier om de sterke punten van Keynote te combineren met het montagegemak van iMovie. In deze workshop leggen we uit hoe dit uitwisselingsprogramma in zijn werk gaat.

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 Mini nu tot €10 korting per maand!

• En ontvang €100,- éxtra inruilwaarde
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Je kunt een verzameling dia’s gebruiken om de begintitels te maken voor je iMovie-project. De begintitels zijn het broertje van de aftiteling, ze verkondigen welke partijen de …film mogelijk maken. Zoals de naam al doet vermoeden plaats je begintitels vóór de video, de aftiteling rolt pas voorbij als de …film is afgelopen. Wij roepen twee denkbeeldige productiestudio’s in het leven om te laten zien hoe je een knappe begintitel maakt; Squeeze Bottle Studios en First Floor Federation.

1: Kies je dia
Start Keynote en kies een dia uit de Themakiezer. Klik in de rechter bovenhoek op ‘Info’ en kies het tabblad ‘Documentinfo’. Beweeg de muiscursor naar ‘Diaformaat’ en selecteer ‘Aangepast’.


2: Diaformaat
Zorg ervoor dat de pixels in de breedte en hoogte overeen komen met de afmetingen van je iMovie-project. De veilige keuze voor een videoproject in breedbeeldverhouding is 960 bij 540 pixels.


3: De titel
Dubbelklik in het titelvenster van de dia en begin met typen. Je kunt verschillende lettertypes, letter grootte en zelfs meerdere dia’s gebruiken om de begintitels van je video aan te kleden.


4: Eén is niet genoeg
Eén dia is niet genoeg, dus we voegen er twee toe. Klik op ‘+’ in de linker bovenhoek of druk Shift+Cmd+N in om een extra dia aan te maken. Klik op ‘Basisdia’ om de indeling van de dia te wijzigen.


5: Animeren
Klik op ‘Info’ en kies ditmaal het tabblad met de gele ruit; de Animatie-info. Kies onder het tabblad ‘Animatie In’ het e­ffect waarmee de letters verschijnen. Er verschijnt een voorproefje in het venster.


6: Meer opties
Tevreden met het e­ffect? Klik dan op ‘Meer opties’. Een extra venster schuift uit. Selecteer de bovenste dia en klik onder ‘Start animatie’ op ‘Automatisch na overgang’.


7: Vertraging
Staan er nog meer animaties in het lijstje? Selecteer ze stuk voor stuk en kies voor ‘Automatisch na …’ of ‘Automatisch bij..’. Gebruik ‘Vertraging’ om de pauze tussen de e­ffecten in te stellen.


8: Exporteren
Klik op Deel>Exporteer en kies voor de QuickTime-optie. Klik op de pijltjes naast ‘Afspelen’ en selecteer ‘Met vast interval’. De ‘Vertraging’ uit stap 7 heeft voorrang op de duur die je hier kunt instellen.


9: Op naar iMovie
Onder de horizontale lijn staat ‘Structuren’, zorg dat ‘Optimale kwaliteit, groot’ geselecteerd is. Klik daarna op ‘Volgende’ en geef het beestje een naam. Zo, deze klus is geklaard. Op naar iMovie!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar