Terug naar Logic Pro X: de perfecte drums met de Drum Kit Designer
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Logic Pro X: de perfecte drums met de Drum Kit Designer

Door Terry Stooker17 augustus 2020 11:002 min. leestijd0

In iCreate 121 nemen we Logic Pro X, de grote broer van GarageBand, onder de loep. Dit opname- en mixprogramma biedt alles wat een muziekproducer zich maar kan wensen. Is dat niet heel ingewikkeld? Dat valt reuze mee. Als je bekend bent met GarageBand, dan groei je vanzelf in Logic. Kijk bijvoorbeeld naar de briljante Drum Kit Designer.

Goede drummers zijn schaars, en dan nog zal niet iedere slaapkamerproducer de ruimte hebben om een akoestische kit op te nemen. Geen nood, de virtuele drummers van GarageBand zijn ook beschikbaar voor Logic. Sterker nog, ze brengen de nodige extra trucjes met zich mee.

1. Drummerspoor

Logic Pro Drum Kit Designer
Ga naar ‘Track>New Drummer Track’ om een drummerspoor aan te maken. In de Library links kies je de gewenste drummer en in de Editor (knop met het schaartje) geef je aan wat voor beat er gespeeld wordt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

2. Pas drumbeat aan

Logic Pro Drum Kit Designer
Is de beat het toch niet helemaal? Ctrl-klik op het spoorfragment en kies ‘Convert to MIDI region’. De Editor toont nu de midi-weergave van wat de drummer speelt. Versleep de blokjes om de beat aan te passen.

3. Pas drumsound aan

Logic Pro Drum Kit Designer
Ook handig: de onderdelen van het huidige drumstel kiezen. Open de Inspector (de knop met het i’tje linksboven) en houd hierin de cursor boven ‘Drum Kit’. Klik op de knop met de schuifjes die dan verschijnt.

4. Drum Kit Designer

Logic Pro Drum Kit Designer
De Drum Kit Designer opent. Klik op een onderdeel van het drumstel om dit naar wens te stemmen of te dempen. De snare en bassdrum kun je zelfs helemaal omwisselen met een totaal anders klinkende variant.

5. Totale controle

Logic Pro Drum Kit Designer
Voor de totale controle ga je naar de Library. Onder Sounds selecteer je bij ‘Drum kit>Producer Kits’ de plus-variant van het huidige drumstel. Elk onderdeel van de drumkit krijgt nu zijn eigen spoor in de Workspace.

Logic Pro X of GarageBand?

Dat je het geluid en de beat van het drumstel veel preciezer kunt instellen, is slechts een van de dingen die Logic Pro X beter doet dan GarageBand. Wat nog meer? Dat lees je in iCreate 121.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Terry Stooker

Is sinds de introductie van de Mac mini fanatiek Apple-gebruiker. Houdt van de vele creatieve mogelijkheden van macOS.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar