Terug naar Keynote-presentatie met geluidseffecten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Keynote-presentatie met geluidseffecten

Door Redactie iCreate26 maart 2011 14:423 min. leestijd3

Presentaties hoeven niet saai te zijn. Laat je Keynote-dia’s eruitspringen met achtergrondmuziek of geluidseffecten.

Presenteren is door Apple-directeur Steve Jobs tot een kunst verheven. Als hij op het podium staat, zitten de toeschouwers op het puntje van hun stoel. En dat is niet alleen te danken aan de nieuwe Apple-producten die de revue passeren, want de manier waaróp Jobs zijn praatje houdt is van minstens zo groot belang. Hij laat dan ook niets aan het toeval over en oefent zijn timing, woordkeuze en redenaties tot vervelens toe.

Als je denkt dat Jobs hierbij geen gebruik maakt van geluidseffecten, dan kom je bedrogen uit. Ze klinken alleen niet uit de luidsprekers, maar uit de monden van de toeschouwers. Als Jobs een forse omzetstijging onthult, klinkt uit de zaal: ‘Oooeeeh!’. Zo’n geluidsfragment hoeft Jobs dus niet aan de dia’s toe te voegen, het publiek doet dat voor hem.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Als jij een presentatie houdt, zijn de toeschouwers wellicht iets minder betrokken bij het onderwerp. De ‘oehs’ en ‘aahs’ zullen dus – jammer genoeg – uitblijven. Maar dat jouw boodschap beter overkomt met een geluidseffect of achtergrondmuziekje staat buiten kijf. Daarom laten we in deze workshop zien hoe je geluidseffecten aan een Keynote-presentatie toevoegt.

1: Vliegende start
Gebruik voor deze workshop een bestaand project of maak een nieuwe presentatie met ten minste twee dia’s en één diagram. Zo kunnen we direct een vliegende start maken.


2: Diagram met effect
Klik op het diagram, open het infovenster en klik op het paneel ‘Animatie-info’. Selecteer ‘Animatie in’ en kies een effect uit het Effect-menu. Sluit het venster.


3: Audio toevoegen
Sleep nu het geluidsbestand dat je wilt gebruiken naar de dia. Dit doe je als volgt: open Finder, lokaliseer het geluidsfragment en sleep het naar Keynote.


4: Onzichtbaar icoontje
Op de plek waar je het fragment laat ‘vallen’, prijkt nu een luidspreker-icoon. Je kunt dit overal neerzetten, tijdens de presentatie is het icoon toch onzichtbaar.


5: Start audio
Klik op het geluidsfragment zodat je ermee aan de slag kunt gaan. Open het infovenster, kies ‘Animatie-info’ en klik op ‘Start audio’ in het Effectmenu.


6: Volgorde bepalen
Klik op ‘Meer opties’ en je ziet het fragment onde aan de lijst. Sleep het audiobestand direct onder het effect waarop je het wilt toepassen.


7: Timing
Om het geluidseffect tegelijk met de animatie af te spelen, selecteer je het audiobestand en kies je onder ‘Start animatie’ voor ‘Automatisch bij animatie 1’.


8: Animatie uit
Je kunt de rollen ook omdraaien: de audio stoppen met een effect. Herhaal het proces maar kies ditmaal voor ‘Stop audio’ onder het kopje ‘Animatie uit’.


9: Afspelen
Bewonder je werk door de gewenste dia aan te klikken en te navigeren naar ‘Speel af>Speel diavoorstelling af’. Alles gereed? Succes bij de presentatie!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Richard den Dulk
Lezer
Richard den Dulk

Beste Bart. Leuk artikel met tutorial. Je moet wel bij het voorbereiden van een presentatie goed nadenken of je geluiden en bewegende beelden nodig hebt.

Ga uit van een echte noodsituatie: de techniek laat je in de steek. Op dat moment moet de impact en boodschap van je verhaal zonder media vertelt worden. Zie je jezelf de boodschap dan niet overdragen: buig je dan nog eens over de presentatie. Het is immers een hulpmiddel en geen middel!

Groetjes Richard
BlokEvents

Jonathan C.
Lezer
Jonathan C.

Kan iemand mij een site geven waar goede geluiden voor Keynote opstaan?

Jan
Lezer
Jan

Jammer dat je bij Keynote, net als bij iMovie, niet net zo eenvoudig kunt putten uit de iTunes en iPhoto bibliotheken. En ook een gemakkelijke toegang vanuit Keynote naar de vele geluiden in GarageBand zou uitermate handig zijn. Iets voor de volgende versie, Steve?