Terug naar Kalender printen vanaf de Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Kalender printen vanaf de Mac

Door Daan Jeuken25 april 2016 16:223 min. leestijd0

Met het programma Agenda is het zo gepiept om je digitale iCloud-agenda’s om te zetten naar een papieren versie. Daarbij maakt het niet uit wat voor een soort agenda je wilt: een beknopt jaaroverzicht met alle verjaardagen en feestdagen? Geen probleem. Een keukenkalender met een A4’tje per maand? Een fluitje van een cent. Of een opsomming van alle toekomstige afspraken op papier zodat je er nog aantekeningen bij kunt zetten? Alles is mogelijk. Een kalender printen vanaf de Mac doe je zo:

Deze workshop is afkomstig uit iCreate 77.

1. Kalender printen vanuit Agenda

Kalender printen Mac

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

We printen onze kalenders rechtstreeks vanuit het programma Agenda. Open dat alvast en controleer of de agenda’s die je wilt printen ook up-to-date zijn. Voeg desnoods extra afspraken toe.

2. Druk af

Kalender printen Mac

Open het afdrukvenster door in de menubalk ‘Archief>Druk af’ te kiezen. Welke standaardinstellingen je hier ziet, ligt eraan hoe je Agenda op de Mac hebt ingesteld.

3. Weergave

Kalender printen Mac

Selecteer rechtsboven bij Weergave de lay-out van je print. We maken een keukenkalender en kiezen daarom voor ‘Maand’. De optie Papier laat je ongewijzigd op ‘A4’.

4. Tijdspanne

kalender-printen-mac-4

Het handige aan een doe-het-zelf-agenda is dat je zelf kunt beslissen wanneer die begint en eindigt. Dat stel je in bij Tijdbereik. Begin met ‘Volgende maand’ en stel Einde in op ‘Na 12 maanden’.

5. Welke agenda’s?

Kalender printen Mac

Vink vervolgens de agenda’s aan die je in de geprinte versie wilt opnemen. Met meerdere gescheiden agenda’s heb je nu een voordeel, omdat je precies kunt aangeven wat op de agenda moet en wat niet.

6. Verjaardagen en feestdagen

kalender-printen-mac-6

Agenda heeft twee praktische ingebouwde agenda’s: ‘Verjaardagen’ (met data vanuit Contacten) en ‘Nederlandse feestdagen’. Deze activeer je via de opties onderaan in ‘Voorkeuren>Algemeen’.

7. Opties

Kalender printen Mac

Ten slotte stel je nog de aanvullende opties in. Een Minikalender is vrij overbodig bij een keukenkalender, dus die vink je uit. De Legenda is handig als je veel verschillende agenda’s hebt opgenomen.

8. Printen

Kalender printen Mac

Na een klik op ‘Ga door’ beland je in het print-menu van OS X. Klik op ‘Druk af’ en je keukenkalender rolt uit de printer. Wil je nog iets meer aanpassingsmogelijkheden, klik dan eerst op ‘Toon details’

9. Details

Kalender printen Mac

Naast opties voor de kwaliteit en papierafhandeling heb je nu ook extra lay-out-opties. Als je hier vier pagina’s op één vel print, heb je dus heel handig en beknopt jaaroverzicht op drie bladzijdes.

Deze workshop is afkomstig uit iCreate 77. Deze workshop is afkomstig uit iCreate 77. Op zoek naar nog meer handige Apple-tips en trucs? Koop het magazine dan nu in in onze webshop.

iCreate 77

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »

Praat mee!

avatar