Terug naar Je iPad als tweede scherm gebruiken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Je iPad als tweede scherm gebruiken

Door Sven Lamers14 december 2015 15:142 min. leestijd5

Om je iPad als tweede scherm te gebruiken, heb je een aantal dingen nodig. Ten eerste natuurlijk een iPad met iOS 9. Op de iPad schaf je de app Air Display 3 van Avatron (€ 14,99) aan. Het maakt niet uit of je een oude iPad mini gebruikt of de nieuwste Air 2, de app doet het op alle modellen. Ten tweede heb je een Mac met OS X El Capitan nodig. Ook hierbij zijn verder geen limitaties wat de ondersteunde apparaten betreft – alle Macs die het besturingssysteem nog kunnen draaien ondersteunen Air Display.

Air Display 3

Deze workshop komt uit iCreate 73. Bestel deze uitgave in de webshop.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

1. Stuurprogramma

iPad als tweede scherm gebruiken

We beginnen op de Mac. Ga naar naar www.avatron.com/air-display-hosts. Voer daar je e-mailadres, naam en besturingssysteem in en klik op ‘Download now’.

2. Installeren

iPad als tweede scherm gebruiken

Binnen enkele seconden krijg je de download-link in je postvak. Download het stuurprogramma voor Mac, pak het zipje uit en voer de installatie uit. De stappen wijzen zichzelf.

3. iOS-app

iPad als tweede scherm gebruiken

Na de installatie moet je je Mac opnieuw starten. In de tussentijd kun je je iPad erbij pakken, in de App Store naar Air Display 3 van Avatron Software zoeken en deze app installeren

4 .Air Display-icoontje

iPad als tweede scherm gebruiken

Als het goed is, is je Mac alweer opgestart en heb je een nieuw icoontje rechtsboven in de menubalk. Klik erop en je ziet de beschikbare ‘Air Displays’. Die zijn er nog niet, dus is het menu leeg.

5. Voorkeuren

iPad als tweede scherm gebruiken

Klik op het tandwieltje en kies ‘Preferences’. Een belangrijke optie is ‘Use Retina resolutions’. Heb je een iPad met Retina-scherm? Dan vink je dit van tevoren aan.

6. Verbinding

iPad als tweede scherm gebruiken

Start nu de app Air Display op je iPad. Meteen verschijnt de tablet in het menu op de Mac. Klik er nog niet op, maar verbindt je iPad via usb op de computer. Deze verbinding werkt betrouwbaarder.

7. Knipperen

iPad als tweede scherm gebruiken

Het beeld knippert even op beide schermen en vervolgens heb je zowel op je monitor als je iPad een OS X-scherm. In het systeem wordt het iPad-scherm rechts naast de eerste monitor geplaatst.

8. Beeldschermvoorkeuren

iPad als tweede scherm gebruiken

Ga naar ‘Systeemvoorkeuren>Beeldschermen’. Onder ‘Rangschikking’ kun je bepalen hoe de schermen naast elkaar geplaatst worden. Let er ook op dat de synchrone weergave uitgeschakeld is.

9. Draaien?

iPad als tweede scherm gebruiken

Je kunt de iPad ook gedraaid (landschapsmodus) gebruiken. Dan moet je echter opnieuw de rangschikking uit de voorgaande stap aanpassen, want OS X ziet de iPad dan als een ander beeldscherm.

Deze workshop komt uit iCreate 73. Bestel deze uitgave in de webshop.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »

5
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Erik W. Dijkstra™
Lezer
Erik W. Dijkstra™

Ik gebruik duet .. Gemaakt door ex-werknemers van apple ..

Sven Lamers
Lezer
Sven Lamers

Duet hebben we ook getest, maar de beeldkwaliteit vonden we iets minder dan bij Air Display 3. Daarnaast had Air Display meer functies en werkte de touchbediening beter. Daarom bespreken we deze app. Maar dank voor de suggestie 🙂

Jeroen
Lezer
Jeroen

Nu nog een goede standaard en betaalbaar

Bert Eeken
Lezer
Bert Eeken

Beste Jeroen,
Check Mini-in-the-box (www.miniinthebox.com) voor betaalbare oplossingen.
Succes,
Bert

R Stiekema
Lezer
R Stiekema

Als ik in een app wil werken met 2 schermen, bijvoorbeeld Citrix, kan ik dank ook met zo’n app werken. Ik krijg de iPad als 2e scherm wel werkend, maar ik krijg niet op beide schermen Citrix werkend. Idealiter zou ik IN Citrix willen werken en 2 schermen kunnen gebruiken.. :s