Terug naar Jailbreak iOS 8 met Pangu
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Jailbreak iOS 8 met Pangu

Door Redactie iCreate11 november 2014 14:133 min. leestijd2

In deze workshop leggen we in 9 stappen uit hoe je iOS 8 jailbreakt met Pangu. De jailbreak werkt op alle iPhones, iPads en iPod touches met iOS 8.0 of 8.1. Om de jailbreak uit te voeren heb je een Mac of Windows-pc nodig.

Let op: de iOS 8 jailbreak geschiedt op eigen risico en heeft mogelijk gevolgen voor de stabiliteit, beveiliging (!) en batterijduur van je iOS-apparaat. Indien je problemen ervaart, kun je géén aanspraak maken op de ondersteuning van Apple.

1 Download de jailbreak-tool voor iOS 8

Download jailbreak iOS 8Om een iPhone, iPad of iPod touch met iOS 8 te jailbreaken heb je de Pangu-software nodig. De versie voor Mac (39,1 MB) of Windows (42,3 MB) kun je downloaden op de website van Pangu.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


2 Pangu-software installeren

Pangu jailbreak installerenInstalleer Pangu op je Mac of pc. Indien je Mac aangeeft dat de software niet geopend kan worden vanwege beveiligingsinstellingen, kun je via ‘Systeemvoorkeuren>Beveiliging en privacy’ Pangu goedkeuren en openen.


3 Back-up en vliegtuigmodus

Back-up jailbreak iOS 8Voordat je de jailbreak uitvoert, is het aan te raden een back-up via iTunes te maken. Sluit je iOS-apparaat aan, open iTunes, selecteer je iOS-apparaat en kies voor ‘Maak reservekopie’. Veeg vervolgens op je iOS-apparaat van onder naar boven om het Bedieningspaneel te openen en schakel de Vliegtuigmodus in.

4 iOS 8 jailbreaken

Jailbreak iOS 8Open Pangu, sluit je apparaat aan met de usb-kabel en klik op ‘Start Jailbreak’. Je krijgt nu nogmaals het advies om een back-up te maken en je toestel in Vliegtuigmodus te zetten. Klik op ‘Already did’. Het jailbreak-proces wordt nu gestart.


 5 Apparaat ontgrendelen

Apparaat ontgrendelen jailbreak iOS 8Indien je een toegangscode op je iPhone, iPad of iPod touch hebt ingesteld, verschijnt tijdens het proces de melding dat je je apparaat moet ontgrendelen. Ontgrendel je apparaat met de toegangscode of Touch ID (indien van toepassing) om verder te gaan.


6 Jailbreak voltooid

Jailbreak iOS 8 voltooidAls de jailbreak is voltooid, zie je ‘Jailbreak succeeded!’ in beeld staan. Je kunt Pangu nu afsluiten. Ondertussen wordt je iOS-apparaat automatisch opnieuw opgestart.

7 Cydia en Pangu

Cydia Pangu iOS 8Op je apparaat zijn twee nieuwe apps geïnstalleerd: Cydia en Pangu. De Pangu-app bevat updates over de jailbreak en enkele tools onder de tab ‘Utility’.


8 Cydia gebruiken

Cydia iOS 8 jailbreakWaar je echter vooral mee aan de slag wilt, is Cydia. Tik op de Cydia-app. Cydia wordt nu automatisch geconfigureerd en vervolgens wordt je iOS-apparaat opnieuw opgestart.


9 iOS 8-tweaks

iOS 8 tweaksIn Cydia vind je zowel gratis als betaalde tweaks en apps die niet in de App Store zijn te vinden. Tik op ‘Uitgelicht’ om diverse tweaks te ontdekken, zoals het aanpassen van animaties met Cylinder. Deze tweak vind je in de categorie ‘Symboolaanpassingen’.

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
jantje
Lezer
jantje

is dit tethered of untethered

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Untethered.