Terug naar Jailbreak iOS 5.1.1 (en behoud je jailbreak-tweaks)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Jailbreak iOS 5.1.1 (en behoud je jailbreak-tweaks)

Door Daan Jeuken30 mei 2012 16:223 min. leestijd23

Nu de jailbreak van iOS 5.1.1 uit is, kan iedereen zijn iOS-apparaat weer met een gerust hart updaten naar het nieuwste besturingssysteem. De nieuwe jailbreak Absinthe is geschikt voor alle iPads, de iPhones vanaf de 3GS, de 3e en 4e generatie iPod touch en de Apple TV 2. Volg de onderstaande negen stappen en je kunt genieten van al het leuks dat Cydia te bieden heeft.

Eerste jailbreak?

In deze workshop beginnen we met het back-uppen van de Cydia-pakketten die we uit de jailbreak van iOS 5.0 willen bewaren. Is dit de eerste keer dat je je iPhone, iPad of iPod touch jailbreakt? Dan kun je stap 1 overslaan

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Stap 1: Cydia back-uppen

Als je je huidige iOS-apparaat al hebt gejailbreakt en je al deze tweaks wilt behouden, dan is het handig om Cydia eerste te back-uppen. Dit kan door in Cydia de gratis app AptBackup te installeren. Open vervolgens de app en klik onderin op ‘Backup’. Als de back-up is geslaagd koppel je je apparaat aan je Mac (of pc) en synchroniseer je het met iTunes door er in de linkerbalk op te Ctrl-klikken en ‘Synchroniseer Apparaat‘ te kiezen.


Stap 2: Reservekopie maken

Voordat we ons apparaat gaan updaten, maken we voor de zekerheid een reservekopie. Koppel je iOS-apparaat aan je Mac (of pc), Ctrl-klik op je apparaat in de linkerbalk en kies ‘Maak reservekopie’.


Stap 3: Updaten naar iOS 5.1.1

Nu zijn we klaar om te updaten. Dit kan door in iTunes op ‘Werk bij’ te klikken of door op je iDevice naar ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’ te gaan en ‘Download en installeer’ te kiezen. Wacht het proces vervolgens rustig af.


Stap 4: Absinthe opstarten

Als je je apparaat hebt geüpdatet (of als dit proces aan de gang is), is het tijd om Absinthe 2.0 te downloaden, voor Mac of Windows. Zodra de update naar iOS 5.1.1 is voltooid en je iDevice weer is herstart, open je het .dmg-bestand en start je Absinthe op.


Stap 5: Sloten uitzetten

Absinthe houdt er niet van als je je een codeslot of automatisch slot hebt ingesteld voor je iOS-apparaat. Als dit het geval is, zal Absinthe in het openingsvenster direct een error aangeven. Ga in dat geval naar ‘Info>Algemeen>Codeslot’ en zet het codeslot uit. Zet ook ‘Automatisch slot’ uit.


Stap 6: Jailbreaken

Nu ben je klaar om te jailbreaken. Klik in Absinthe op ‘Jailbreak’ en het proces zal starten. Je hoeft je apparaat niet eens uit te zetten, dit zal vanzelf aan de slag gaan en ook iTunes wordt automatisch uitgeschakeld. Alles gaat vanzelf, je hoeft alleen maar te wachten.


Stap 7: Pakketten upgraden

Als Absinthe klaar is, zal het zeggen ‘Done, enjoy!’. Ontgrendel je iDevice en je zult Cydia weer zien staan. Tik op het icoon en Cydia installeert zichzelf. Het springboard wordt herstart, ontgrendel het vervolgens weer en start Cydia opnieuw op. Tik op ‘Gebruiker’ en vervolgens op ‘Gereed’. Tik op ‘Wijzigingen’, vervolgens op ‘Upgrade’ en installeer de pakketten die klaarstaan. Je jailbreak is geslaagd.


Stap 8: Cydia back-ups terughalen

Om nu onze oorspronkelijke Cydia-pakketten weer terug te halen, zoeken we in Cydia AptBackup weer en installeren we de app opnieuw. Als dat gebeurd is, start je de app en klik je op ‘Restore’. Het laden duurt een tijdje, afhankelijk van hoeveel pakketten er geback-upt zijn, en vervolgens wordt je apparaat herstart.


Stap 9: Klaar

Wanneer je apparaat weer is opgestart, zul je zien dat je al je oude jailbreak-tweaks weer terug hebt. Klaar is Kees!


Was dit je eerste jailbreak? Kijk dan eens naar onze selectie spannende, handige en mooie jailbreak-tweaks.

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Daan Jeuken

Voormalig Brand Manager iCreate. Maar kan het toch niet laten om zo nu en dan over Apple te blijven schrijven.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

23
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
piet
Lezer
piet

Bij mij (iPhone 4S iOS 5.1.1) crasht hij nog wel eens regelmatig, dan komt hij in safe mode en dan wil ik springboard herstarte maar dat lukt dan niet, hoe komt dit?

Tom
Lezer
Tom

@ Piet
omdat er dan een fout in je Jailbreak tweak zit net zoals als bij Windows black screen zeg maar

piet
Lezer
piet

@ Tom
ow gelukkig maar kan ik dat op een andere manier oplossen als herstellen?

Tom
Lezer
Tom

@ piet weet jij van welke Cydia tweak hij komt als je dat weet verwijder je die tweak en je kan weer zorgeloos leven 😛

piet
Lezer
piet

@tom oke bedankt nu snap ik hem

Jeroen
Lezer
Jeroen

Ik wil graag een Ipad 2 32 GB 3G gereviseerd halen bij Apple. Werkt dit dan ook? Heb weleens van iemand gehoord dat niet werkt.

Daan Jeuken
Lezer
Daan Jeuken

@Jeroen: Dit kan als het goed is met alle iPad 2’s, als Apple hem reviseert zal er nog altijd een originele chip in zitten en die kun je jailbreaken.

Jeroen
Lezer
Jeroen

Bedankt. kwa geld zcheelt het en je hebt toch een mooie Ipad met vele functies. Bedankt voor het antwoord

Paul
Lezer
Paul

Herstellen kan gewoon weer via iTunes. Klik in iTunes in de linker kolom op je iPhone of iPad en selecteer op de pagina ‘Herstellen’

Shaady
Lezer
Shaady

Zo eindelijk een app waarmee je een back-up kan maken van je Cydia packages. Dit scheel echt veel werk, nu hoef ik niet meer alle packs over te schrijven. 😀

Patrick
Lezer
Patrick

Hallo Daan,

Als ik wil udaten naar ios 5.1.1. dan krijg ik altijd de foutmelding.De iphonen iphone van patrick kan niet worden bijgewerkt. Er heeft zich een onbekende fout voorgedaan (3194).

Met die probleem oplosser lukt het ook niet.

Hoe kan ik dit probleem verhelpen? Weet jij dat misschien?

Met vriendelijke groet,
Patrick Habets.

Daan Jeuken
Lezer
Daan Jeuken

@Patrick:

Wat denk ik wel moet helpen is door het ipsw-bestand van iOS 5.1.1 zelf te downloaden: http://techglobex.blogspot.nl/2012/05/download-apple-ios-511-ipsw-firmware.html

Koppel vervolgens je iPhone aan iTunes en houd Alt ingedrukt (op een Mac, op Windows is dit volgens mij Shift) als je op ‘Werk bij’ klikt. Nu kun je zelf het gedownloade ipsw-bestand zoeken en selecteren. Als het goed is moet dan de update wel beginnen.

Hans
Lezer
Hans

Ik wil ook een yealbreak uitvoeren maar als ik de beschrijving lees kan dit niet als mijn codeslot niet uitstaat. Nu is deze iphone van mijn werkgever dus dit hebben hun uitgeschakeld deze optie. Ik heb gegoogeld en begrijp dat onze IT afdeling dit zo heeft ingeschakeld.Kan dus niet mijn codeslot uitschakelen. Kan ik nu niet yealbreaken?

Tom
Lezer
Tom

@Hans gewoon herstellen in iTunes

Hans
Lezer
Hans

Tom,

Bedankt voor je reactie maar ik vind het al vrij moeilijk allemaal dus hoezo herstellen.Hoe krijg ik dat voor elkaar dan? Misschien lastig maar kun je me een beetje opweg helpen?

Tom
Lezer
Tom

@Hans je iDevice aansluiten in iTunes en klik op je Device en klik herstel

Jarno
Lezer
Jarno

Is op de boven vermelde manier het toestel Tethered of Untheter gebraikt?
Dit kan ik niet zo snel terug vinden.
Iemand enig idee?

Grtjs jarno

Tom
Lezer
Tom

Maakt niet uit het verschil is alleen als hij reboot dat je ffe justboot moet klikken ik zou het proberen

Hatolex
Lezer
Hatolex

Ik heb de eerste stappen doorlopen maar absinthe start niet op. Wat doe ik verkeerd..

Daan Jeuken
Lezer
Daan Jeuken

@Jarno: het is untethered.

@Hatolex: als je Absinthe hebt gedownload en erop dubbelklikt in de map ‘Downloads’ (op Mac), dan opent Absinthe zich in een Finder-venster (zie stap 4). Dubbelklik daar op het icoon en het moet zich openen. Heb je Mountain Lion en geeft ie aan dat het programma niet geopend kan worden? Ga naar ‘>Systeemvoorkeuren>Beveiliging en privacy>Algemeen’ en selecteer onderaan bij ‘Sta programma’s toe’ ‘Elke willekeurige bon’.

Wouter Van Dorsselaer
Lezer
Wouter Van Dorsselaer

In OS X 10.8 Mountain Lion werkt de Absinthe App niet meer. Wanneer je op het icoon van Absinthe klikt, opent de app niet. Na wat surfen vond ik echter een oplossing: Rechtsklik op het icoon van Absinthe, en klik op ‘Toon Pakketinhoud’. Klik vervolgens op ‘Contents>MacOS’. Daarna moet je rechtsklikken en ‘Absinthe-10.6′ openen met Terminal (Rechtsklik>Openen Met>Terminal’). Nu opent een Terminal-venster en de interface fan Absinthe. Als je iDevice gejailbreaked is, sluit dan gewoon Terminal en Absinthe.

Veel succes!

maya
Lezer
maya

ik wil mijn iphone 4s jailbreaken maar ik kan geen jailbreak vinden kan iemand mij helpen aub. ??

Daan Jeuken
Lezer
Daan Jeuken

@maya: bovenstaande methode werkt ook voor de iPhone 4S