Terug naar iTip: WK-finale VS – Nederland live kijken op je iPhone of Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: WK-finale VS – Nederland live kijken op je iPhone of Mac

Door Koen van Ekeren7 juli 2019 09:132 min. leestijd0

De Nederlandse voetbalsters staan vanavond om 17.00 in de finale tegenover topfavoriet Amerika. Dat wil je natuurlijk niet missen, maar hoe kun je de WK-finale live kijken als je niet thuis bent, of je partner de tv bezet houdt? Je leest het in deze iTip.

WK finale live kijken

WK finale live kijken

Alle wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen worden live uitgezonden door NOS Studio Sport – dit keer wordt de wedstrijd tegen de Verenigde Staten live uitgezonden op NPO 1. Om 17.00 uur begint de wedstrijd al – en dan zit je wellicht niet thuis voor de televisie. Gelukkig kun je de WK-finale live kijken op je iPhone, iPad of Mac.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

WK kijken op je iPhone, iPad

Het WK voetbal live volgen op je iPhone of iPad is niet zo moeilijk. Installeer eerst de gratis-app NPO Start. Open de app, tik onderin op ‘Live’ en druk op de Play-knop: je hebt nu een WK livestream! Natuurlijk kun je de wedstrijd ook volgen via de app van je tv-aanbieder, zoals KPN iTV Onlne of Ziggo Go.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟

WK finale livestream voor de Mac

Liever het WK 2018 live kijken op de Mac? Dan is dit de WK-finale livestream van de NPO-website. Dit werkt altijd, tenzij je je in het buitenland bevindt. Wat je dan kunt doen is kijken via een VPN. Hoe je dat doet lees je in het artikel VPN Mac instellen: zo werkt het.

Twitter

Geen wifi in de buurt en is je databundel niet zo groot? Neem dan vooral een kijkje op Twitter; onder meer @NOSsport voorziet de wedstrijd van een liveverslag. Ook kun je zoeken naar tweets door de juiste hashtag te gebruiken; doorgaans worden de eerste drie letters van het thuisspelend land gebruikt, gevolgd door de eerste drie letters van de tegenstander. Waarschijnlijk zal #usaned trending zijn.

WK-finale live kijken op Apple TV

Ook op de Apple TV kun je terecht bij een WK livestream. Hiervoor open je de NPO Start-app. Een andere manier om de verrichtingen van het Nederlandse dameselftal op je Apple TV te volgen, is door je iPhone of iPad te gebruiken. Open hier bijvoorbeeld de app NPO Start, tik onderin op de sectie ‘Live’ en druk bij de livestream van NPO 1 op het AirPlay-icoon. Via AirPlay stream je de beelden naar je Apple TV.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar