Terug naar iTip: Waar is de delete-knop op je Mac?!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Waar is de delete-knop op je Mac?!

Door Laura Grootaarts19 januari 2016 19:381 min. leestijd2

Vooral mensen die hun hele leven hebben gewerkt met een Windows-computer lopen ertegenaan. Ze zoeken na hun overstap tevergeefs naar de delete-knop op hun Mac, waarmee je niet van rechts naar links maar juist van links naar rechts tekst kunt verwijderen. Niet te vinden! Wat nu?

De backspace-knop is de delete-knop

De toets rechts bovenaan die jij de backspace-knop noemt, heet op de Mac helemaal geen backspace. Dit is de delete-knop waar je naar op zoek bent. Maar hoe laat je deze dan werken zoals de oude vertrouwde Delete-knop? Heel eenvoudig: je duwt tegelijkertijd met deze knop ook de Function- of fn-knop in om de tekst voorwaarts te deleten. Je kunt hiervoor trouwens ook de toetsencombinatie Ctrl+d gebruiken

Hele woorden verwijderen

Nog handiger, met de delete-knop kun je hele woorden tegelijkertijd verwijderen. Om het woord links van de cursor te verwijderen, duw je de Delete- en de Alt-knop in Om het woord rechts van de cursor te verwijderen, druk je tegelijkertijd op Alt, Fn en Delete.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
sensei
Lezer
sensei

Laura, op mijn toetsenbord staat wel een deletetoets op het toetsenbord van mijn iMac, onder de toets Fn.

Laura Grootaarts
Lezer
Laura Grootaarts

Heb jij even mazzel 🙂

Het klopt, er zijn verschillende toetsenborden in de omloop, grote en kleine. Bij de kleinere toetsenborden, bijvoorbeeld op de MacBook, ga je met het bovenstaande trucje te werk.