Terug naar iTip: Voorkom dat WhatsApp je gegevens deelt met Facebook
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Voorkom dat WhatsApp je gegevens deelt met Facebook

Door Laura Grootaarts26 augustus 2016 15:532 min. leestijd1

Eerder deze week was WhatsApp in het nieuws omdat de berichtendienst voortaan je telefoonnummer deelt met Facebook. Volgens WhatsApp vooral om je betere advertenties en vriendsuggesties voor te schotelen. Zie je dit niet zitten? Dan kun je op twee momenten voorkomen dat de koppeling tussen je WhatsApp- en je Facebook-account wordt gelegd.

1. Bij het accepteren van de nieuwe voorwaarden

Een dezer dagen krijg je bij het openen van WhatsApp de nieuwe voorwaarden te zien. Wil je van WhatsApp gebruik blijven maken van WhatsApp, dan móet je deze voor 25 september accepteren. Anders kun je sowieso geen appjes meer versturen.

Wel krijg je, voordat je akkoord gaat met de nieuwe voorwaarden en het privacy-beleid, een manier om je account-gegevens nog enigszins te beschermen. Dat werkt als volgt:

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

WhatsApp Voorwaarden

  1. Je ontvangt de nieuwe WhatsApp-voorwaarden. Tik niet op akkoord, maar op de melding onder in het scherm: ‘Lees meer over de belangrijke updates van onze voorwaarden en privacybeleid’.WhatsApp Voorwaarden
  2. Je krijgt nu alle kleine lettertjes gepresenteerd. Boven akkoord staat een schakelaar: ‘Deel mijn WhatsApp-accountinformatie met Facebook’. Zorg ervoor dat deze schakelaar niet meer op groen staat.
  3. WhatsApp vraagt je nog eens extra of je echt niet zit te wachten op een ‘verbeterde’ Facebook-ervaring. Kies voor ’Niet delen.’ Deze keuze is definitief: het is niet mogelijk om achteraf alsnog je gegevens te delen met Facebook.

2. Als je al akkoord hebt gegeven

Misschien ben je iemand die altijd meteen op akkoord klikt en wellicht heb je daar dit keer spijt van. Je kunt dan alsnog voorkomen dat Facebook aan de haal gaat met je gegevens, maar let op: je hebt hier slechts beperkt de tijd voor. Binnen dertig dagen moet je het volgende gedaan hebben:

WhatsApp Voorwaarden

  1. Ga in WhatsApp naar het tabblad Instellingen en tik op ‘Account’.
  2. De schakelaar achter ‘Deel mijn accountinformatie’ staat nu nog op groen, zet hem uit.
  3. Ook in dit geval wordt je om een extra bevestiging gevraagd. Klik op ‘Niet delen’. Ook nu kun je niet achteraf je keuze nog veranderen.

WhatsApp gaf bij de aankondiging van de nieuwe voorwaarden deze week ook aan dat bedrijven je voortaan kunnen benaderen via WhatsApp. Bijvoorbeeld om je te informeren over een vertraagde vlucht. Maar helaas ook voor marketingdoeleinden – zodat je later misschien reclame krijgt voor soortgelijke vliegreizen. Het lijkt er sterk op dat hieraan niet te ontkomen valt, maar met bovenstaande procedure zijn in ieder geval je accountgegevens veilig voor bedrijven die via Facebook adverteren.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Frank
Lezer
Frank

Ik heb de nieuwe voorwaarden geaccepteerd maar zie de optie Deel mijn accountinformatie niet verschijnen bij de account instellingen. Enig idee hoe dit komt?