Terug naar iTip: Volg de Amerikaanse verkiezingen live online
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Volg de Amerikaanse verkiezingen live online

Door Laura Grootaarts8 november 2016 12:053 min. leestijd0

Wie wordt het, Hillary Clinton of Donald Trump? Vannacht of morgenochtend vroeg weten we wie de Amerikaanse verkiezingen wint en daarmee de 45e president van de Verenigde Staten wordt. De strijd was tot nu toe grillig en is dat eigenlijk nog steeds zo. Blijf jij wakker voor het slotakkoord? Zo kun je de Amerikaanse presidentsverkiezingen volgen op je iPhone of iPad.
Amerikaanse verkiezingen live volgen

Televisie of tv-app

De stembureaus sluiten om 18.00 uur Amerikaanse tijd en binnen Amerika heb je natuurlijk ook nog te maken met verschillende tijdzones. Het is er 6 tot 11 uur vroeger dan hier. De eerste uitslagen kun je rond 2 uur ’s nachts Nederlandse tijd verwachten.

Op de publieke omroep kun je de verkiezingsnacht volgen via NOS Amerika Kiest, van 12 uur ’s nachts tot 9 uur ’s ochtends. De makkelijkste manier om de uitzending te volgen, is via de webbrowser Safari. Open dus gewoon Safari op je iPad of iPhone en ga naar npo.nl. Ook via de app van de NPO is een en ander te volgen. Vanaf 4 uur ’s nachts kun je ook terecht bij RTL 4. Niet zo gecharmeerd van de Nederlandse omroepen? Vanaf een uur of tien ’s avonds naar de Europese versie van CNN kijken.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Voor alle genoemde opties geldt dat je ze kunt zien via de app van je tv-aanbieder op je iPad of iPhone. Bijvoorbeeld via KPN iTV Online, de app Horizon Go en Telfort TV Online. Heb je een andere tv-aanbieder, kijk dan in de App Store of op de website van je aanbieder wat er allemaal mogelijk is voor wat betreft mobiel televisiekijken.

Via YouTube

Ook via YouTube kun je alles te weten komen over de verkiezingen. Diverse media zenden live uit via YouTube: van NBC News tot MTV. Via het blog van YouTube kun je meteen naar verschillende livestreams doorklikken of -tikken.

Via Twitter

Twitter is natuurlijk een prima manier om de berichtgeving rondom de verkiezingen te volgen en #ElectionDay en #Verkiezingen_VS zijn nu al trending. Vind je de hoeveelheid nieuws die je daarmee op je bordje krijgt nogal overstelpend? Twitter scheidt zelf het kaf van het koren en komt met een feed vol met berichten, tweets en filmjes, samengesteld door redacteuren. Ook de journalisten van de nieuwssite BuzzFeed verzorgen een livefeed met alle relevante updates.

De presidentskandidaten zijn overigens ook actief op Twitter. Trump volg je via @realDonaldTrump, Clinton via @HillaryClinton.

Politico: landkaart

De kaart van de Verenigde Staten op de website Politico is nu nog leeg, maar zal zich langzaam vullen met blauwe (=democraten) en rode (=republikeinen) vlakken. Via een balk boven in het scherm zie je meteen wat de stand van zaken is.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar