Terug naar iTip: Veel dataverbruik? Zo kun je Wi-Fi-assistentie uitzetten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Veel dataverbruik? Zo kun je Wi-Fi-assistentie uitzetten

Door Laura Grootaarts8 oktober 2015 10:112 min. leestijd1

Verbruikt je iPhone sinds de update naar iOS 9 opeens veel meer mobiele data? Dat komt door een nieuwe functie die Apple heeft toegevoegd, Wi-Fi-Assistentie. Wi-Fi-assistentie zorgt ervoor dat je overschakelt op mobiel internet op het moment dat je wifi-verbinding te wensen overlaat. Dat kan een aanslag op je databundel betekenen, en dat wil je waarschijnlijk niet.

Wi-Fi-assistentie uitzetten is heel eenvoudig

De nieuwe functie Wi-Fi-assistentie is automatisch ingeschakeld op alle devices met iOS 9, met uitzondering van de iPhone 4s. Je kunt het heel eenvoudig weer uitzetten:

  • Ga naar de Instellingen-app en kies ‘Mobiel Netwerk’.
  • Scrol helemaal naar beneden, nog voorbij de rij met apps.
  • Zet de schakelaar achter ‘Wi-Fi-assistentie’ uit.Wi-Fi-assistentie uitschakelen

Heb je een beperkte datalimiet?

Als je databundel niet al te groot is, raden we je aan om de functie uit te zetten. Anders schiet je door je data heen en word je ongemerkt op hoge kosten gejaagd. Je wilt bijvoorbeeld niet dat apps actief zijn in de achtergrond en dat niet ‘Wi-Fi in de trein’ maar je eigen bescheiden stapeltje MB’s daar verantwoordelijk voor is.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Heb je geen datalimiet?

Geen paniek in dit geval, want dan heeft de functie eigenlijk vooral voordelen. Nu werkt Wi-Fi-assistentie zoals Apple het waarschijnlijk bedoeld heeft. De snelheid van je internet is namelijk altijd zo optimaal mogelijk. Bovendien kun je langer toe met je batterij, omdat je iPhone niet keer op keer tevergeefs verbinding probeert te maken met het slechte wifi-netwerk.

Wi-Fi-assistentie uitzetten in het buitenland is wel iets wat we je aanraden. Want als je telefoon dan ongemerkt overschakelt van de McDonald’s-wifi naar mobiele data, kan het alsnog een dure grap worden. Of zet roaming uit, dan kom je sowieso niet in de problemen.

Niet netjes van Apple

Hoewel Wi-Fi-assistentie bedoeld is om nog fijner met je iPhone te kunnen werken, zijn we niet echt gecharmeerd van Apple’s initiatief. We hadden liever gezien dat de functie niet automatisch is ingeschakeld, maar dat je dat zelf moet doen zodat je bewust een keuze maakt over wat je met je mobiele data doet. Hoewel goed bedoeld, verdient het dus geen schoonheidsprijs.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Rob Kaagman
Lezer
Rob Kaagman

Het automatisch aanzetten van Wifi-assistentie op de nieuwste update voor iPhone heeft mij € 176,00 aan roamingkosten gebracht. Bedankt Apple!!!

Waarom niet even gewaarschuwd? Apple zal wel niet reageren…