Terug naar iTip: Valuta omrekenen op de iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Valuta omrekenen op de iPhone

Door Laura Grootaarts11 juli 2019 18:381 min. leestijd0

Ga je op vakantie buiten de EU, dan krijg je te maken met andere valuta. Een rekenfoutje is dan zo gemaakt. Met een iPhone reken je de prijzen echter heel gemakkelijk om. En je hoeft er niet eens een aparte app voor te downloaden.

Valuta omrekenen iPhone

Voor het omrekenen van vreemd geld, gebruik je Spotlight, oftewel de zoekfunctie van de iPhone. Die heb je vast weleens gebruikt: veeg over het scherm naar beneden om de Zoek-balk te openen.

Nu is het gewoon een kwestie van het bedrag invullen. Bijvoorbeeld ’$ 25’ of ‘¥ 10.000’ Kun je het valuta-teken niet snel genoeg vinden op het toetsenbordje van je iPhone, dan kun je ook ’25 dollar’ of 10.000 yen’ invoeren.

Valuta omrekenen

Spotlight rekent het dan om naar de munteenheid die voor jou het meest relevant is. Dat is waarschijnlijk de euro. Wil je het omrekenen naar een andere wisselkoers, dan moet je dat specifiek erbij vermelden. Bijvoorbeeld ’10.000 yen naar dollar’.

valuta omrekenen

Ben je op zoek naar meer zomertips voor je iPhone? Lees meer over de iCreate zomerweken! Deze week heel veel tips in het thema ‘Reizen’.

iCreate 118
iCreate 118
De nieuwe iPhone SE: beter, sneller, goedkoper
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar