Terug naar iTip: Treinen en bussen live volgen op interactieve kaart
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Treinen en bussen live volgen op interactieve kaart

Door Jelle Mol10 december 2014 11:452 min. leestijd0

De meeste openbaar vervoersbedrijven in Nederland hebben tegenwoordig een uitgebreide app beschikbaar waarmee je tot op de minuut nauwkeurig kunt zien wanneer jouw trein, bus of tram aankomt en vertrekt. Handig, maar met de Transit Visualization Client, mede ontwikkeld door de Universität Freiburg, wordt het pas echt leuk.

Deze website visualiseert OV-informatie op een interactieve kaart. Zo kun je dus op enkele meters nauwkeurig zien waar de trein naar Haarlem zich bevindt of jouw bus naar het station. Je kunt de kaart van Nederland bekijken op tracker.geops.ch.

Treinen en bussen live volgen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Openbaar vervoer live volgen

De data is afkomstig van openbare dienstregelingen. Omdat aankomst- en vertrektijden beschikbaar zijn per halte of station, kan de theoretische locatie van een openbaar vervoersmiddel exact gevisualiseerd worden. Een rood stoplicht, file of omleiding zal het stipje op de kaart al snel doen afwijken van de werkelijke locatie, maar indien beschikbaar wordt ook de vertraging meegenomen in de berekening.

Meteen je hele planning af te stemmen op deze kaart is dus wat riskant, maar het is wel erg leuk (en handig) om naar te kijken. Door een trein, bus of tram aan te klikken kun je bovendien de dienstregeling te zien. De kaart werkt ook in een aantal andere landen en steden, dus kijk ook zeker eens naar het openbaar vervoer in Berlijn of Madrid (het laden kan door de hoeveelheid data even duren).

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar