Terug naar iTip: Tabbladen in Finder (en straks in macOS Sierra overal)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Tabbladen in Finder (en straks in macOS Sierra overal)

Door Laura Grootaarts22 juni 2016 12:562 min. leestijd0

Hoeveel tabbladen heb jij op dit moment geopend in je browser? Je kunt je eigenlijk niet meer voorstellen, surfen zonder tabbladen. Maar wist je van het bestaan van tabbladen in Finder? Wen er maar vast aan, want dat is nog maar het begin.

Tabbladen in Finder gebruiken

Tabbladen in Finder

Mappen in Finder hoef je niet allemaal te openen in verschillende vensters. Je kunt heel veel mappen naast elkaar geopend houden in één venster, allemaal krijgen ze dan hun eigen tab. Wel zo overzichtelijk! Eigenlijk werkt het hetzelfde als in de browser Safari, je gebruikt er ook dezelfde toetsencombinaties voor.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  • Gebruik de toetscombinatie Cmd+T om een nieuw tabblad te openen.
  • Of Cmd + klik op een map om deze te openen in een nieuw tabblad.
  • Heb je twee of meer tabbladen geopend? Dan kun je ook op het plusje rechts naast de geopende tabbladen klikken om nog meer tabs te openen.

Een tabblad sluit je met Cmd + W. Ook deze sneltoets ken je waarschijnlijk al van Safari. Je kunt natuurlijk ook op het kruisje links op het tabblad klikken.

macOS Sierra: nog véél meer tabbladen

Straks in macOS Sierra gaan nog veel meer programma’s op de Mac gebruikmaken van tabbladen. Ze zijn straks te vinden in vrijwel iedere app en dat is bijzonder handig. In Pages kun je verschillende tekstdocumenten naast elkaar openen. In Mail switch je eenvoudig tussen verschillende e-mails. In Kaarten kun je verschillende locaties naast elkaar geopend houden – dan raak je echt de weg niet meer kwijt. Waarschijnlijk werkt het openen van tabbladen op dezelfde manier als hierboven beschreven.

Apple heeft overigens beloofd dat de tabbladfunctie niet beperkt blijft tot hun eigen programma’s. Ook in apps van derde partijen kun je straks werken met tabbladen. Je moet hiervoor nog wel even geduld hebben: macOS Sierra verschijnt dit najaar. Lees ook ons artikel Apple presenteert macOS Sierra met Siri.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar