Terug naar iTip: (sub)mappen toevoegen aan Mail op iPad
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: (sub)mappen toevoegen aan Mail op iPad

Door Redactie iCreate9 februari 2012 17:272 min. leestijd6

Als je erg veel mail ontvangt, is het wel zo prettig als je je berichten in aparte submappen (Privé, Hobby, Werk et cetera) kunt sorteren. Veel gebruikers denken echter dat dit in Mail op de iPad niet kan, of het lukt ze maar niet een map aan te maken.

IMAP vereist

Het goede nieuws is dat je voor het opslaan van specifieke mailberichten wél mappen of submappen aan je postbusmap kunt toevoegen, mits je mailaccount maar gebruikmaakt van het IMAP-protocol.

Het slechte nieuws is dat Mail op de iPad (nog) geen functie heeft om inkomende mail op basis van bepaalde kenmerken automatisch in (sub)mappen op te slaan. Dat moet je dus handmatig doen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Zo maak je een extra map

 1. Open Mail op de iPad. In de zijbalk worden je Postbussen getoond. Tik in de sectie ‘Accounts’ op een account dat IMAP gebruikt (bijvoorbeeld een iCloud-account).
 2. De hoofdmap is de map met je accountnaam. Tik in de zijbalk bovenaan op de knop ‘Wijzig’. Onderaan verschijnt nu de knop ‘Nieuwe postbus’. Tik hier op.
 3. Voer een naam voor de nieuwe map in, bijvoorbeeld ‘Werk’. Zie je de nieuwe map liever als submap onder een bestaande map verschijnen? Tik dan op het pijltje naast ‘Postbuslocatie’ en selecteer de map waarin je de submap wilt hebben.
 4. Tik op de blauwe knop ‘Bewaar’. De map verschijnt nu als submap onder de bestaande map. Tik tot slot op ‘Gereed’.

Mappen toevoegen Mail iPad

Zo verplaats je één bericht

 1. Ga naar de map ‘Inkomend’, waarin al je berichten binnenkomen. Selecteer in de zijbalk een bericht dat in je nieuwe map moet komen. Tik rechtsboven op het dossiermapsymbool (tweede icoon van links).
 2. Het bericht wordt getoond. Tik nu in de zijbalk op de postbusmap waarheen je het bericht wilt verplaatsen.

Zo verplaats je meerdere berichten

 1. Tik bovenaan in de zijbalk op de knop ‘Wijzig’. De berichten in de zijbalk krijgen een selectierondje. Tik op elk bericht dat je wilt verplaatsen.Tik daarna onderaan in de zijbalk op de knop ‘Verplaats’.
 2. Je ziet nu rechts een stapel berichten, met het laatst geselecteerde bericht bovenop. Tik in de zijbalk op de postbusmap waarheen je het bericht wilt verplaatsen.
De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• €96 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

6
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Pim
Lezer
Pim

Waar is de sectie: accounts, als je mail opent op je iPad???
Geldt dit ook voor iPad 1.??

Fred van Lierop
Lezer
Fred van Lierop

@Pim: De sectie Accounts vind je in de zijbalk Postbussen onder de sectie Inkomend, maar alleen als je via Instellingen > E-mail, contacten, agenda’s > Accounts meer dan één e-mailaccount hebt ingesteld.

Heb je maar één IMAP-account, dan kun je mappen (‘postbussen’) direct aanmaken onder Inkomend en hoef je niet eerst de hoofdpostbus van je e-mailaccount te selecteren.

En ja, dat werkt ook op de iPad 1.

petra
Lezer
petra

als ik mail open en naar account ga en dan op mijn naam en dan naar inkomend dan krijg ik recht bovenaan wijzig als ik daar op druk krijg ik onderaan 3balkjes. verwijder verplaats. en markeer. maar ik krijg geen balkje met nieuwe postbussen, wat doe ik fout.?
ik heb een ipad2

Fred van Lierop
Lezer
Fred van Lierop

@Petra: Zo te zien ben je een brug te ver: dat balkje met Archiveer, Verplaats en Markeer krijg je als je in de zijbalk je mailberichten ziet en dan bovenaan op de knop Wijzig tikt.

Tik op de pijlvormige knop linksboven om één niveau hoger te gaan en tik daar op de knop Wijzig. Nu moet je onderaan de knop ‘Nieuwe postbus’ zien

ig
Lezer
ig

Wanneer er iets uitgelegd wordt kan dat beter in stappen en niet in sprongen.
Maak van mij part een afbeelding met hetgeen je probeert uit te leggen, dat leest beter en komt beter over. Kijk naar de reacties. Er zijn mi veel meer reacties , maar die mensen durven niet te schrijven of denken ….laat maar. Jammer…jammer

Susan
Lezer
Susan

Ik gebruik Hotmail prive. In een map binnen hotmail komt mijn bedrijfsmail ook nog binnen. Ten eerste lukt het me uberhaupt niet om mail te beantwoorden / versturen op de iPad (2). Ik kan het lezen en een bericht opstellen, maar bij het versturen krijg ik altijd een foutmelding. Op mijn Samsung Galaxy lukte dit ook nooit. Nu heb ik eindelijk een Iphone, en daar lukt mailen ineens wel! Alle instellingen op Ipad en Iphone mbt mail staan hetzelfde, enig idee waarom ik op mn ipad niet kan mailen? Lukt niet in de app, en niet in de browser. Punt… Lees meer »