Terug naar iTip: Spotify offline luisteren op vakantie
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Spotify offline luisteren op vakantie

Door Laura Grootaarts10 juli 2019 10:242 min. leestijd0

Er zijn goede redenen om een Premium abonnement op Spotify te nemen. Je bent van die vervelende reclames af, dat ten eerste. Bovendien kun je Spotify offline luisteren. Met de vakantie in zicht, is dat een flink voordeel. Want in het vliegtuig bijvoorbeeld, kun je niet online. Of je bent buiten de EU, waar je nog altijd flink in de buidel moet tasten voor datagebruik.

Eerst muziek downloaden

Spotify muziek downloaden

Om naar Spotify te luisteren zonder dat je daarvoor online hoeft, moet je eerst je muziek downloaden. Dit doe je bij voorkeur als je nog thuis bent, of op een andere plek waar je wifi hebt. Het werkt als volgt:

  • Open Spotify en zoek een afspeellijst of album.
  • Zet de schakelaar achter ‘Downloaden’ om (onder de groene knop).
  • Een alternatief hiervoor: tik rechtsboven op de drie puntjes en op ‘Downloaden’.

Tijdens het downloaden zie je voor ieder nummer een groen pijltje verschijnen. Hieraan herken je de nummers die gedownload zijn.

En daarna Spotify offline luisteren

Spotify offline luisteren

Op een gegeven moment weet je misschien niet meer goed welke zomerse muziek je allemaal gedownload hebt. Gelukkig bewaart Spotify al je gedownloade muziek op een centrale plek:

  • Tik rechtsonder op Bibliotheek.
  • Tik achter het zoekvenster op ‘Filters’.
  • Tik op ‘Downloads’.

Spotify toont nu de muziek die je gedownload hebt. Je kunt meteen beginnen met luisteren!

Spotify downloads verwijderen

Na je vakantie wil je de gedownloade muziek waarschijnlijk weer van je iPhone verwijderen. Zoek dan de gedownloade afspeellijsten en albums op, en zet de groene schakelaar achter ‘Gedownload’ weer op grijs, en tik daarna ter bevestiging op ‘Verwijder’. De groene pijltjes voor de individuele nummers verdwijnen dan weer.

Ook nog belangrijk

Let wel op: het downloaden van muziek kost ruimte op je telefoon. Je mag maximaal 10.000 nummers downloaden, maar misschien wil je ook nog wat foto’s maken tijdens je vakantie. Spotify raadt aan om alleen muziek te downloaden als je minimaal 1 GB aan vrije ruimte hebt. Dit check je via ‘Algemeen>iPhone-opslag’.

Ben je op zoek naar meer zomertips voor je iPhone? Lees meer over de iCreate zomerweken! Deze week heel veel tips in het thema ‘Reizen’.

iCreate 115
iCreate 115
Deze 53 geniale Apple trucs ken je nog niet
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar