Terug naar iTip: Snow Leopard woorden laten vervangen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Snow Leopard woorden laten vervangen

Door Redactie iCreate6 mei 2010 18:552 min. leestijd0

Dit is alweer de dertiende nuttige iTip op donderdag. Deze week gaan we Snow Leopard aansturen om veelgebruikte woorden automatisch te vervangen.

Woorden vervangen
Als ik een mailje schrijf staat op de onderste regel steevast ‘mvg’. Het is veel netter om ‘met vriendelijke groet’ compleet uit te schrijven, maar gemak dient de mens. Gelukkig biedt Snow Leopard een helpende hand, het besturingssysteem kan tekens vervangen voor complete woorden. Deze tip leert je Snow Leopard zó in te stellen dat woorden automatisch worden vervangen binnen Apple-programma’s.

De uitleg
In deze iTip vullen we handmatig in welke tekens vervangen moeten worden voor woorden. In dit voorbeeld gaan we ‘mvg’ automatisch laten vervangen voor ‘met vriendelijke groet’

Navigeer met de muis naar ‘Systeemvoorkeuren’, kies de optie ‘Taal en tekst’ en klik op tabblad getiteld ‘Tekst’. Het venster toont welke tekens vervangen moeten worden door jouw gekozen woorden. Zoals je in het venster ziet werkt het ook met tekens als 1/3.

Klik in de linker onderhoek op ‘+’ en typ in het venster ‘vervang’ het volgende: ‘mvg’. In het venster ‘door’ moet ‘Met vriendelijke groet’ komen te staan. Sluit nu het venster.

Open een Apple-programma waarin je regelmatig brieven of berichten schrijft, zoals Mail of Teksteditor. Geef nu je gloednieuwe instelling een proefrit, typ ‘mvg’ en druk op spatie. Tada, op het scherm verschijnt nu automatisch ‘met vriendelijke groet’. Wat zullen er voortaan een hoop vriendelijk afgesloten berichten verstuurd worden.

Werkt dit foefje niet direct in een programma? Hou je muis op het tekstvenster en druk op de rechter muisknop. Kies in het menu ‘Vervanging’ en ‘Tekstvervanging’. De optie is nu geactiveerd in het programma.

Het is ook netjes om ‘ff’ te laten vervangen door ‘even’. Laat Snow Leopard jouw SMS-taal vertalen.

Veel plezier met deze tip(s) en tot de volgende iTip.

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

Korting op veel Apple-producten tijdens de Lentedeals bij Amac

• Actie loopt t/m 2 april
• Zowel online als in de Amac winkels

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar