Terug naar iTip: Slechtziend? Gebruik je iPhone als vergrootglas
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Slechtziend? Gebruik je iPhone als vergrootglas

Door Laura Grootaarts29 september 2016 11:302 min. leestijd0

Apple staat er bekend om dat ze rekening houden met mensen met een beperking. Ben je bijvoorbeeld slechthorend of slechtziend, dan zijn er op de iPhone heel wat dingen die je prima zullen bevallen. In het Instellingen-menu vind je een compleet menu dat hieraan is gewijd. Hier ontdek je opties als het uitspreken van alle tekst op het scherm, ondersteuning voor gehoorapparaten en nog veel meer.

Nieuw in iOS 10 is dat je je iPhone ook kunt gebruiken als vergrootglas. Dat is goed nieuws voor slechtzienden (en voor mensen die nog niet willen toegeven dat ze toe zijn aan een leesbril).

Verander je iPhone in een vergrootglas

iOS 10 Vergrootglas

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

  1. Open de app Instellingen.
  2. Ga naar ‘Algemeen>Toegankelijkheid>Vergrootglas’
  3. Zet de schakelaar achter ‘Vergrootglas’ op groen.

De camera van je iPhone is er nu klaar voor om ingezet te worden als loep. Je moet hem nog wel even oproepen: tik hiervoor drie keer achter elkaar op de thuisknop. Met de slider onder in beeld kun je verder in- of uitzoomen. Met de witte afdrukknop leg je het beeld waarop je hebt ingezoomd voor even vast. Tik ook zeker even op de drie elkaar overlappende cirkels. Je krijgt dan een menu waarmee je de loep nog verder af kunt stemmen op je persoonlijke voorkeuren. Zo kun je onder meer de kleuren omkeren of ervoor kiezen om alles weer te geven in grijstinten, net wat voor jou het prettigst is.

Loep op de iphone

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar