Terug naar iTip: Oude WhatsApp-status is weer terug – zo stel je hem in
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Oude WhatsApp-status is weer terug – zo stel je hem in

Door Sven Lamers22 maart 2017 14:342 min. leestijd0

Kritiek werkt! Na veel klachten van gebruikers heeft WhatsApp de oude statusmeldingen weer toegevoegd aan de populaire messenger. De oude melding werd op de achtste verjaardag van WhatsApp vervangen door een compleet nieuwe WhatsApp-status, waarmee je foto’s, filmpjes of gif’s kunt plaatsen die na 24 uur weer verdwijnen. Soortgelijke functies kennen we al van Instagram en Facebook Messenger, maar Snapchat is de uitvinder van deze status.

WhatsApp Status

Geen populaire toevoeging

Bij gebruikers viel de update met de nieuwe WhatsApp-status echter niet in goede aarde. In de App Store verschenen talloze 1-ster-beoordelingen en in de recensies werd de nieuwe status helemaal afgemaakt. WhatsApp kondigde daarom snel aan dat het de oude en vertrouwde statusmeldingen weer terug zou brengen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Terug in de instellingen

Nu is het dus eindelijk zo ver – de status is weer op het tabblad Instellingen in WhatsApp te vinden. Om zo’n info-melding te plaatsen, tik je daar op je profiel en dan onderaan op het tekstveld bij ‘Info’. Net als vroeger zijn er al een aantal kant-en-klare statussen om uit te kiezen, bijvoorbeeld ‘Op het werk’ of ‘Batterij bijna leeg’. Voor eigen meldingen met tekst en emoji’s heb je in totaal 139 tekens tot je beschikking. Deze pas je aan door boven op het tekstveld ‘Huidige info’ te tikken. Via ‘Wijzig’ rechtsboven kun je de kant-en-klare statussen aanpassen.

WhatsApp Status oud

Daar staat-ie

De status is weer voor al je contactpersonen zichtbaar. Ben jij degene die de nieuwe status-functie beter vond? Je vindt deze verder heel prominent linksonder in WhatsApp onder ‘Status’.

Meer weten over WhatsApp? In iCreate 86 geven we je héél veel tips voor deze app!

iCreate 86
iCreate 86
WhatsApp – 84 supertips
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar