Terug naar iTip: Maak OS X Yosemite contrastrijker en beter leesbaar
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Maak OS X Yosemite contrastrijker en beter leesbaar

Door Sven Lamers29 oktober 2014 15:162 min. leestijd2

OS X Yosemite heeft een volledig nieuw uiterlijk dat wellicht enige gewenning vraagt. Menu’s zijn transparant, het standaardlettertype is veranderd en de knoppen hebben een platter design gekregen. Op het eerste gezicht oogt dat allemaal erg chic, maar na een tijdje verlang je misschien weer terug naar beter leesbare teksten (vooral op niet-Retina-apparaten), duidelijke knopjes en minder transparantie. Volg de stappen van deze iTip om dat voor elkaar te krijgen.

Maak OS X Yosemite contrastrijker en beter leesbaar

  1. Open Systeemvoorkeuren op je Mac met OS X Yosemite en ga naar het paneel ‘Toegankelijkheid’.
  2. Selecteer in de links in de lijst ‘Beeldscherm’ en vink rechts de opties ‘Verminder doorzichtigheid’ en ‘Verhoog contrast’ aan.
  3. De blauwe standaardkleur van OS X past nu niet meer zo goed bij deze nieuwe contrastrijke modus. Ga weer terug naar de hoofdpagina van Systeemvoorkeuren en kies nu ‘Algemeen’. Stel daar ‘Weergave’ en ‘Markeringskleur’ in op ‘Antraciet’.
  4. Op niet-Retina-apparaten lijkt het lettertype bovendien wazig. Heb je daar last van, vink je in hetzelfde paneel van Systeemvoorkeuren de laatste optie ‘Gebruik indien beschikbaar anti-aliasing voor lcd’ uit.

iTip: Leesbare tekst in Yosemite

Hierboven zie je de nieuwe look van Yosemite na de wijzigingen. Overigens geef je OS X met deze tip ook een geinig retro-uiterlijk à la Mac OS 9.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Henk
Lezer
Henk

Als ik op mij iPad de beta versie van iCloud-fotobibliotheek actief maak krijg ik het bericht dat foto’s via iTunes niet meer wordt ondersteund. Vervolgens staat er dat mij foto’s worden verwijderd. Ik heb dit geannuleerd omdat ik denk dat ik dan mijn foto’s kwijt ben. Hoe pak ik dit aan om mijn foto’s te behouden? Als ik inlog op mijn iCloud zie ik geen map foto’s.

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hallo Henk, een zeer terechte vraag. Het is voor zover wij weten niet mogelijk om die foto’s op je apparaat te behouden als iCloud-fotobibliotheek wordt geactiveerd. Het is namelijk de bedoeling dat al je foto’s via de cloud gaan ipv lokale opslag. Met de nieuwe Foto’s-software (begin 2015) wordt het straks mogelijk om ook vanaf je Mac (over pc is nog niets bekend) je iCloud-fotobibliotheek te beheren en foto’s te uploaden. Mijn suggestie voor een workaround is gebruik te maken van iCloud-fotodelen (gedeelde fotostream). Daarmee kun je zowel vanuit iPhoto (Mac) als iCloud-configuratiescherm (Windows) foto’s uploaden die ook met je… Lees meer »