Terug naar iTip: Kleurenblind? Gebruik de nieuwe kleurfilters in iOS 10
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Kleurenblind? Gebruik de nieuwe kleurfilters in iOS 10

Door Laura Grootaarts10 november 2016 11:162 min. leestijd0

Apple heeft sinds kort een gedeelte van de website ingericht speciaal voor mensen met een beperking. Op deze website worden zo’n beetje alle toegankelijkheidsfuncties van de Mac, iPad, iPhone, Apple Watch en Apple TV in de schijnwerpers gezet. ‘Wij geloven dat technologie voor iedereen toegankelijk moet zijn’, aldus Apple. Nu hoef je bij beperkingen niet direct te denken aan allerlei zware handicaps. Nieuw in iOS 10 is bijvoorbeeld een kleurenfilter voor kleurenblinden.

Filters voor kleurenblinden instellen

De nieuwe functie vind je in de app Instellingen, via ‘Algemeen>Toegankelijkheid>Aangepaste weergave>Kleurfilters’. Zet de schakelaar achter kleurfilters op groen … Pardon, zet de schakelaar naar rechts en je krijgt de keuze uit diverse filters. Zo zie je filters voor rood/groen-, groen/rood- en blauw/geel-kleurenblindheid. Met de schuif eronder kun je de intensiteit ervan bepalen.

Kleurenblind iPhone

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Ook kun je kiezen om alles weer te geven in grijstinten, of om een bepaalde kleurentint over het scherm te leggen. Dit laatste doet een beetje denken aan de gelige gloed die je ziet als je Night Shift inschakelt, maar je kunt kiezen uit alle mogelijke kleuren. Voor mensen zonder kleurenblindheid ziet het scherm van de iPhone of iPad er nu op zijn zachtst gezegd vreemd uit. Maar ben je kleurenblind, dan zie je een stuk duidelijker wat er op je telefoon of tablet gebeurt.

Meer weten over iOS 10?

In het Grote iPad & iPhone boek vind je tips en workshops over alles wat met iOS 10 te maken heeft. Deze special ligt nu in de winkels en is te koop via onze webshop.

Het grote iPad & iPhone boek: iOS 10-editie

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar