Terug naar iTip: Met deze instellingen zet je je iPhone in de vakantiemodus
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Met deze instellingen zet je je iPhone in de vakantiemodus

Door Koen van Ekeren12 juli 2019 10:052 min. leestijd0

De iPhone gaat natuurlijk mee op vakantie. Alleen wil je wel lekker tot rust komen, zonder apps die voortdurend om je aandacht schreeuwen. Dus hoe zorg je dat je niet wordt gestoord door apps, maar blijf je wel bereikbaar voor familieleden? In deze iTip lees je hoe je de iPhone vakantiemodus inschakelt.

iPhone in vakantiemodus

iPhone vakantiemodus

Aan je iPhone heb je op vakantie veel. Je berekent valuta, raakt nooit verdwaald, smeert jezelf op tijd in en maakt de mooiste vakantiefoto’s. Met de volgende stappen doe je dat zonder dat je steeds gestoord wordt door nutteloze meldingen, of vervelende groeps-appjes.

1. Schakel Niet storen in

iPhone vakantiemodus

De eerste stap is een inkoppertje: schakel Niet storen in. Hiermee worden alle meldingen en telefoontjes stilgehouden. Ga naar ‘Instellingen>Niet storen’ en schakel de functie in. Activeer onder ‘Stilte’ ook de optie ‘Altijd’, anders word je alsnog gestoord wanneer je je iPhone gebruikt.

2. Bereikbaar blijven

iPhone vakantiemodus

Voor sommige familieleden wil je altijd bereikbaar zijn. Ga naar de app Contacten, kies een persoon, tik op ‘Wijzig>Beltoon’ en activeer ‘Altijd aan voor noodgevallen’. Zo zorg je dat je goede vrienden of belangrijke familieleden je altijd kunnen bellen, óók als Niet storen is ingeschakeld.

3. Schakel berichtgeving uit

iPhone vakantiemodus

Als je ’s avonds toch een kijkje neemt naar het Berichtencentrum, dan zie je alle stilgehouden meldingen verschijnen. Wil je er zeker van zijn dat je ze de hele vakantie niet ziet? Ga naar ‘Instellingen>Berichtgeving’, tik op een app en zet de schakelaar achter ‘Sta berichtgeving toe’ op grijs. Nu ben je voorlopig klaar met je iPhone, vakantiemodus is aan en het genieten kan beginnen!

iPhone vakantietips

Wil je weten wat je met je iPhone kunt doen om nog meer uit je vakantie te halen? Neem dan vooral een kijkje bij de het artikel over de iCreate zomerweken! Hier vind je veel iPhone-tips in het thema ‘Reizen’.

iCreate 117
iCreate 117
Super-wifi: overal in huis razendsnel internet
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar