Terug naar iTip: Snel je iPhone-opslag controleren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Snel je iPhone-opslag controleren

Door Annemiek Lourensen25 februari 2022 16:062 min. leestijd0

Of je iPhone nou een opslagcapaciteit van 32GB of 512GB heeft, vroeg of laat raakt hij misschien toch vol. Maar je wil natuurlijk niet dat je toestel er trager van wordt. Of erger: dat je geen foto’s of filmpjes meer kunt schieten. Zo nu en dan je iPhone-opslag controleren, kan daarom geen kwaad.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!

iPhone-opslag controleren

Het is verstandig om de opslagruimte van je iPhone in de gaten te houden. Deels zodat je toestel niet langzamer wordt, maar vooral zodat je genoeg opslagcapaciteit hebt op het moment dat je écht niet zonder kan. Zo werkt het:

  • Open ‘Instellingen’.
  • Ga naar ‘Algemeen’.
  • Tik op ‘iPhone-opslag’.

iPhone opslag controleren

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

De balk boven in het scherm laat zien hoeveel opslagruimte wordt verbruikt. En de verschillende kleuren geven precies aan om wat voor soort gegevens het gaat. Ziet er leuk uit, maar onthoud: hoe gekleurder de balk, hoe voller je toestel.

Is de balk bijna vol, dan is het verstandig om wat bestanden of apps van je toestel te gooien. Je iPhone heeft hier ook wat ideeën voor: soms kent hij slimme trucjes om je opslagruimte te optimaliseren. Is dit het geval, dan geeft je toestel dit aan in het huidige scherm, onder het kopje ‘Aanbevelingen’. Tik vervolgens op ‘Schakel in’ om toestemming te geven.

iCloud-opslag controleren

Het verschilt per iPhone hoeveel ingebouwde opslagruimte je hebt. Wat niet verschilt, is dat iedereen per Apple ID 5GB iCloud-opslag cadeau krijgt. Niet bijzonder veel, maar dat maakt het des te belangrijker dat je overal van op de hoogte bent. Gelukkig is het controleren van je iCloud-opslag ook zo gepiept:

  • Open ‘Instellingen’.
  • Tik op je naam.
  • Ga naar ‘iCloud’.

iCloud opslag controleren

De gekleurde balk heeft dezelfde functie als bij je iPhone-opslag. Oftewel: hoe gekleurder de balk, hoe minder ruimte er over is. Ook hier geven de kleuren aan om wat voor soort bestanden het gaat, zoals documenten of foto’s. En met de schakelaars onder de balk bepaal je zelf welke apps toestemming hebben tot je iCloud-opslag.

iCloud-opslagruimte opschonen of kopen?

Ben je geschrokken van hoe weinig ruimte je iCloud-opslag nog heeft? Dan is het tijd voor een schoonmaakbeurt. Gelukkig heeft Apple het erg gemakkelijk voor je gemaakt om de opslagruimte van je iCloud aan te passen, ook op je Mac. En als je echt geen afscheid kunt nemen van je apps en bestanden, dan kun je altijd extra iCloud-opslag kopen.

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

De nieuwe iPhone 14: Krijg nu tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar