Terug naar iTip: Zo werkt de donkere modus op je iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo werkt de donkere modus op je iPhone

Door Sven Lamers2 februari 2022 10:302 min. leestijd0

De donkere modus voor de iPhone is onmisbaar geworden. Zo’n donkere modus kijkt fijner, vooral in de avonduren, en je leidt er de mensen in je omgeving minder mee af. In deze tip lees je op welke manieren je de donkere modus voor je iPhone inschakelt.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

iPhone donkere modus

De donkere modus ziet er ontzettend chic en elegant uit. Smaken en voorkeuren verschillen, maar probeer het vooral eens uit:

1. Activeren

Donkere modus iPhone 1

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Waarschijnlijk heeft je iPhone eerder gevraagd of je de lichte of donkere weergave wilt gebruiken. Om dit later aan te passen, ga je naar ‘Instellingen>Beeldscherm en helderheid’ en kies je boven ‘Licht’ of ‘Donker’.

2. Automatisch

Donkere modus iPhone 2

Wil je de donkere modus automatisch activeren tussen bepaalde tijden? Zet de schakelaar ‘Automatisch’ op groen en tik op ‘Opties’. Hier kies je ‘Zon onder tot zon op’, je hebt er dan geen omkijken naar. Daarnaast kun je kiezen voor een ‘Aangepast schema’.

3. Vanuit Bedieningspaneel

Donkere modus iPhone 3

Daarnaast kun je de donkere modus handmatig inschakelen via het Bedieningspaneel. Voeg de knop eerst toe via ‘Instellingen >Bedieningspaneel>Pas regelaars aan’; tik op het plusje voor ‘Donkere modus’.

Donkere modus wallpapers

De beeldscherm-achtergronden die met je iPhone worden geleverd, zijn bijzonder. Ze hebben namelijk een lichte én donkere kant, die automatisch mee veranderen met de weergave die gebruikt wordt.

Heb je een eigen achtergrondafbeelding, dan geef je deze met de (enige) schakelaar in ‘Instellingen> Achtergrond’ nog de mogelijkheid om in de donkere modus automatisch te dimmen. Op die manier heeft elke wallpaper een soort lichte en donkere modus.

Wil je meer weten over de apparaten van Apple? Neem dan een kijkje in het iPhone-dossier. Of ontdek juist het dossier over de iPad.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar