Terug naar iTip: Zo werkt de donkere modus in iOS 13
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Zo werkt de donkere modus in iOS 13

Door Sven Lamers20 september 2019 08:042 min. leestijd0

Na jaren speculeren is die er nu eindelijk: de donkere modus in iOS 13. Zo’n donkere modus kijkt fijner, vooral in de avonduren, en je leidt er de mensen in je omgeving minder mee af. In deze tip lees je op welke manieren je de iOS 13 donkere modus inschakelt.

iOS 13 donkere modus

De nieuwe donkere modus ziet er ontzettend chic en elegant uit. Smaken en voorkeuren verschillen, maar probeer het vooral eens uit:

1. Activeren

Na de installatie van iOS 13 of iPadOS krijg je meteen de vraag of je de lichte en donkere weergave wilt gebruiken. Om dit later aan te passen, ga je naar ‘Instellingen>Beeldscherm en helderheid’ en kies je boven ‘Licht’ of ‘Donker’.

2. Automatisch

Wil je de donkere modus automatisch activeren tussen bepaalde tijden? Zet de schakelaar ‘Automatisch’ op groen en tik op ‘Opties’. Hier kies je ‘Zon onder tot zon op’, je hebt er dan geen omkijken naar. Daarnaast kun je kiezen voor een ‘Aangepast schema’.

3. Vanuit Bedieningspaneel

Daarnaast kun je de donkere modus handmatig inschakelen via het Bedieningspaneel. Voeg de knop eerst toe via ‘Instellingen >Bedieningspaneel>Pas regelaars aan’; tik op het plusje voor ‘Donkere modus’.

Donkere modus wallpapers

Elke iOS-versie krijgt nieuwe beeldscherm-achtergronden – wat dat betreft is er niets nieuws onder zon. En toch zijn de nieuwe achtergronden van dit jaar bijzonder: ze hebben namelijk ook een lichte én donkere kant, die automatisch mee veranderen met de weergave die gebruikt wordt.

Heb je een eigen achtergrondafbeelding, dan geef je deze met de (enige) schakelaar in ‘Instellingen> Achtergrond’ nog de mogelijkheid om in de donkere modus automatisch te dimmen. Op die manier heeft elke wallpaper een soort lichte en donkere modus.

Wil je meer weten over het nieuwe besturingssysteem van de iPhone? Neem dan een kijkje naar het iOS 13-dossier. In het dossier over iPadOS lees je over de extra functies die naar de iPad komen.

Het grote iPad & iPhone boek 2020
Het grote iPad & iPhone boek 2020
Editie iOS 13 & iPadOS
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar