Terug naar iTip: Op tijd naar bed met iOS 10 Bedtijd
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Op tijd naar bed met iOS 10 Bedtijd

Door Laura Grootaarts12 oktober 2016 22:012 min. leestijd0

Een wekker die je ’s ochtends uit je bed jaagt, dat is niks nieuws. Maar er is één ding zo mogelijk nog moeilijker dan op tijd je bed uit komen, en dat is er op tijd in liggen. Daar heeft Apple nu ook wat op gevonden: in iOS 10 zit een bedtijd-wekker.

Bedtijd: in de klok-app

Een volwassene heeft gemiddeld 7 tot 8 uur slaap nodig per nacht. De wekker voor bedtijd zorgt ervoor dat je die ook daadwerkelijk krijgt. Heel eenvoudig door je een seintje te geven als het tijd is om je pyjama aan te trekken.

Je vindt de bedtijdherinnering in de Klok-app, onder het tabblad Bedtijd. Het werkt heel eenvoudig: je geeft aan hoe laat je er ’s ochtends uit moet en hoeveel uur slaap je nodig hebt. Heb je 8 uur slaap nodig en moet je er om 7 uur uit, dan maakt de Klok-app het oersimpele rekensommetje waaruit blijkt dat het om 23.00 uur bedtijd is. Je krijgt een bedtijdmelding op of voor die tijd, net wat je wilt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bedtijd iOS 10

De klok-app houdt aan de hand van de gegevens die je invoert ook een diagrammetje bij van je slaapgedrag. Dat is niet zo accuraat als bepaalde apps if fitness-trackers, maar als je je daadwerkelijk aan je schema houdt hiedt het zeker wat inzicht in je slaappatroon.

Snoozen is geen optie.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar