Terug naar iTip: Afbeeldingen supersnel omzetten naar jpg op je Mac
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Afbeeldingen supersnel omzetten naar jpg op je Mac

Door Laura Grootaarts10 december 2021 10:502 min. leestijd2

Afbeeldingen bestaan er in diverse formaten. En dan hebben we het niet over de grootte van de afbeelding in centimeters of pixels, maar het bestandsformaat. Met macOS Monterey zet je op je Mac nu supersnel bestanden om naar jpg – en dat is een bestandsformaat dat eigenlijk iedereen kan openen.

Wekelijks Apple tips in je mail

Iedere week dit soort tips in je mailbox? Meld je dan nu aan voor onze gratis nieuwsbrief!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Png of Heic omzetten naar jpg

Heic omzetten naar jpg mac

Exotische bestanden als heic omzetten naar jpg, zodat iedereen ze kan zien. Een png converteren zodat hij niet meer zo gigantisch veel ruimte opslokt. Dankzij een kleine maar fijne toevoeging in macOS Monterey’s Finder, heb je het zo gedaan. Je hebt er geen programma voor fotobewerking meer voor nodig, maar maakt gebruik van een zogenaamde Snelle taak. Zo werkt het:

  • Klik op de afbeelding die je wilt omzetten terwijl je Control indrukt.
  • Ga in het menu naar ‘Snelle taken’.
  • Klik op ‘Converteer afbeelding’.

Er verschijnt vervolgens een menu met ‘convert image’. Hierin geef je achtereenvolgens de gewenste structuur en grootte van je afbeelding aan. Het nieuwe bestand verschijnt in dezelfde Finder-map naast het oude.

Afbeelding converteren

Overigens vind je deze optie niet alleen in het ctrl-klik-menu van een bestand. Heb je de symboolweergave in Finder geactiveerd, dan vind je de knop ‘Converteer afbeelding’ ook naast de voorvertoning van de afbeelding.

Meerdere foto’s tegelijk omzetten naar jpg

Meerdere foto's tegelijk omzetten naar jpg

Heb je een hele stapel foto’s die je moet omzetten, dan hoeft je dat niet één voor één te doen. Selecteer hiervoor meerdere bestanden in Finder (bijvoorbeeld door de bestanden aan te klikken en Command ingedrukt te houden). Vervolgens kun je het stappenplan van hierboven ook toepassen op je complete selectie.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Heber Rijkschroeff
Lezer
Heber Rijkschroeff

Beste ICreate, ik heb een tijdje geleden een mail naar jullie gestuurdet de vraag hoe ik het magazine ICreate digitaal kan lezen op mijn Mac – IPhone- Ipad. Ik heb het geprobeerd maar misschien doe ik iets niet goed, kan ICreate magazine niet openen op mijn Mac. Ik wacht al bijna een week en heb nog steeds geen antwoord, toch wel een beetje teleurstellend moet ik zeggen. Ik had ook gevraagd of het mogelijk is dat de jaaredities van ICreate op Cd/Dvd gezet konden worden, het wordt teveel om de edities van ieder jaar te blijven bewaren, op Cd/Dvd of… Lees meer »