Terug naar iTip: Google Maps kaart downloaden en offline gebruiken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Google Maps kaart downloaden en offline gebruiken

Door Koen van Ekeren8 juli 2019 11:502 min. leestijd2

Een groot voordeel van Google Maps is dat je de kaart van je vakantieadres alvast kunt downloaden. Zo hoef je ook zonder internetverbinding niet te verdwalen. In deze iTip lees je hoe je met een iPhone een kaart opslaat en offline gebruikt.

Google Maps kaart downloaden

In tegenstelling tot bij Apple Kaarten kun je bij de navigatie-app van Google de kaarten offline opslaan. Deze kaarten blijven een jaar op je iPhone staan; daarna worden ze automatisch verwijderd. Zo sla je een kaart op voor offline-gebruik:

1. Naar je vakantieland

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

Exclusief bij T-Mobile: de Apple Watch Series 8, SE of Ultra met multsim!

• Blijf altijd verbonden, ook zonder iPhone!
• Alleen mogelijk met een mobiel abonnement van T-Mobile

Open Google Maps en zorg dat je bent ingelogd met je Gmail-account. Breng op de kaart het land in beeld waar je naartoe gaat.

2. Downloaden

Tik linksboven op het menu en kies ‘Offline kaarten’. Druk op ‘Aangepaste kaart’ en sleep het kader naar het gebied dat je wilt downloaden.

3. Google Maps kaart offline gebruiken

Tik op ‘Downloaden’. Wacht een paar minuten en je kunt Google Maps in dit gebied offline gebruiken. Is het gebied te klein? Dan kun je meerdere kaarten toevoegen. Via het menu-icoon en ‘Offline kaarten’ zie je welke kaarten beschikbaar zijn voor offline gebruik.

iCreate Zomerweken

iCreate viert de zomer met de iCreate Zomerweken. Dagelijks geven we je Apple-tips die je uitstekend van pas komen in de zomer. De tips van deze week staan allemaal in het teken van het thema ‘Reizen’. Lees meer op iCreate Zomerweken.

iCreate 141
iCreate 141
iOS 16 – Alle nieuwe functies uitgelegd
De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

De nieuwe iPhone 14 Pro: Krijg nu tot €600 terug bij inruil van een iPhone 12 Pro

• Én tot €10 korting per maand!
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Chris Laarman
Lezer
Chris Laarman

Ook ik gebruik meestal Google Maps, fietser zijnde. Maar ik heb ook MAPS.ME, met uitsluitend off-line kaarten (van Open Street Maps). Tot op huisnummer in te zoomen. Met navigatie vanaf waar je bent, maar ook voor de fiets. Met zoeken naar bijvoorbeeld een supermarkt of wifi – maar of dat ook off-line is? Die kaarten moet je downloaden om ze te kunnen gebruiken (logisch, hè), dus dat moet je niet doen langs een dure verbinding. Bovendien worden de app en de kaarten regelmatig bijgewerkt. Mijn vuistregel: als er een update is voor de app, dan waarschijnlijk ook voor de kaarten.… Lees meer »

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

We hebben ooit in een grijs verleden een review geschreven over maps.me, met daarin ook iets over offline kaarten: https://www.icreatemagazine.nl/review/review-maps-me/

Navigatie blijft een feestje als je een nieuwbouwwijk in moet, overigens.