Terug naar iTip: Geheime iPad-gebaren heractiveren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Geheime iPad-gebaren heractiveren

Door Redactie iCreate17 maart 2011 08:003 min. leestijd2

Dit is de vierenvijftigste nuttige tip op donderdag. Deze week een lesje gebarentaal voor de iPad.

Multitouch-gebaren
Tijdens de ontwikkeling van het afgelopen vrijdag gelanceerde iOS 4.3 heeft Apple in een bètaversie drie zogenoemde ‘multitouch-gebaren’ met vier of vijf vingers geïmplementeerd. Die gebaren waren speciaal voor de iPad bedoeld, want op de schermpjes van een iPhone of iPod touch zijn zulke ‘handgebaren’ natuurlijk niet zinvol.

Verwijderd = verstopt
Helaas zijn de multitouch-gebaren in een later stadium weer verwijderd. Toch zitten ze nog ergens diep in de krochten van het iOS-besturingssysteem verstopt. In deze iTip vertellen we hoe je ze als niet-ontwikkelaar heractiveert. Daarna heb je drie multitouch-gebaren voor gebruik met vier of vijf vingers:

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

  1. Kneep (gespreide vingers van geopende hand samenknijpen): terug naar het thuisscherm (synoniem aan de Thuisknop).
  2. Veeg omhoog (met vier of vijf vingers): haal onder aan het schermde multitasking-menubalk tevoorschijn of laat deze verdwijnen.
  3. Veeg naar links of rechts (met vier of vijf vingers): wissel naar de vorige of volgende geopende app op de (verborgen) multitasking-menubalk.


De uitleg
Stap 1: Ga op je Mac naar de Mac OS X App Store en koop Xcode (€3,99). Zodra je op ‘Koop’ hebt geklikt, vliegt het icoon van Xcode naar het Dock. Xcode wordt nu gedownload. Dat kan een poosje duren: onder het icoontje zie je een voortgangsbalkje. Na het downloaden klik je op dat icoontje om Xcode te installeren. Volg daarbij de aanwijzingen op het scherm. Installatie geslaagd? Ga verder met stap 2.

Stap 1a:Toen wij het installatieprogramma onlangs testten bleek er een vervelende bug in te zitten, waardoor de installatie na ongeveer 99% crasht. Apple heeft die bug nog niet verholpen, maar er is een omweg: herstart je Mac en ga in de Finder naar de map Programma’s. Ctrl-klik op het programma ‘Install Xcode’, kies ‘Toon pakketinhoud’, ga naar ‘Contents>Resources’ en dubbelklik op het bestand ‘Xcode and iOS SDK.mpkg’ om Xcode nogmaals te installeren.

Stap 2. Start Xcode (te vinden in de nieuwe map ‘Developer/Applications’ van je harde schijf) en sluit je iPad aan op de Mac. De iPad verschijnt in de Organizer onder Devices. Selecteer zonodig de iPad en klik op de knop ‘Use for Development’. Je wordt nu gevraagd naar je ontwikkelaars-accreditatie. Klik op Cancel en negeer een eventuele foutmelding. Xcode activeert nu de ontwikkelaarsfuncties op je iPad. Klaar is Kees! Je kunt Xcode nu sluiten.

Stap 3. Ga op de iPad in het thuisscherm naar ‘Instellingen’ en tik op ‘Algemeen’. Onder ‘Functie zijschakelaar’ vind je nu de nieuwe schakeloptie ‘Multitasking-gebaren’. De schakelaar staat standaard al op ‘Aan’.Veel plezier met deze tip(s) en tot de volgende iTip.

Bron video: www.engadget.com


De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

De iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Matthias
Lezer
Matthias

Niet voor Windows?

Rob Berghaan
Lezer
Rob Berghaan

Vreemd verhaal,

Multitouch gebaren zit al op mijn iPad2 die ik vorige week heb. Volgens moet dat gestures gaan heten in iOs5. Raar he? Maar kan je vertellen dat de homeknop duidelijk word ontlast. Ik vind het super.

Met vriendelijke groet,

Rob Berghaan.