Terug naar iTip: Foto uit je fotorol toevoegen aan Instagram Stories
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Foto uit je fotorol toevoegen aan Instagram Stories

Door Laura Grootaarts12 augustus 2016 11:052 min. leestijd0

Instagram heeft sinds kort een compleet nieuwe functie. Met Instagram Stories kun je een fotodagboek samenstellen voor je volgers. Het ziet eruit als een soort slideshow die je steeds aanvult met nieuwe foto’s en video’s. Na ongeveer een dag verdwijnen de oudste foto’s weer uit de lijst. Het is een fijne manier om een inkijkje te geven in je leven, zonder je Instagram-feed te vervuilen met foto’s die net niet mooi genoeg zijn. Je start je Story door linksboven in de app op het plusje te klikken en met de knop direct een opname te maken. Eén klik volstaat voor een foto, voor een video houd je diezelfde knop langer ingedrukt.

Instagram Stories

Foto’s uit je filmrol toevoegen

Maar wat nu als je foto’s wilt toevoegen die je op een eerder moment gemaakt hebt? Toen ik Stories voor het eerst uitprobeerde, dacht ik dat dat niet kon en dat je alleen ‘live’ beeldmateriaal mag publiceren. Maar wat blijkt: het is wél mogelijk om foto’s en video’s die je al eerder hebt gemaakt te gebruiken. De functie zit behoorlijk verstopt in de app en ik ontdekte hem uiteindelijk per ongeluk. Wat je moet doen? Veeg over het scherm van boven naar beneden en de foto’s uit je filmrol verschijnen boven in de app, waar je ze kunt aantikken. Er is één beperking: alleen de foto’s en video’s die je in de laatste 24 uur gemaakt hebt, zijn zichtbaar – het blijft natuurlijk een dagboek.

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis al KPN hebt

Instagram Stories: foto toevoegen

Ten slotte nog een bonus-tip: Instagram zou Instagram niet zijn zonder filters. Maar ook de filters zitten weggestopt op een plek waar je ze niet direct zou verwachten. Veeg van links naar rechts over het scherm om de filters als het ware over de foto’s heen te trekken.

De iPhone 13 nu tot €12,50 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €12,50 korting per maand!

• €72 korting én €100 extra inruilvoordeel
• Extra voordeel als je thuis KPN hebt

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar