Terug naar iTip: Autocorrectie op de iPad uitschakelen
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Autocorrectie op de iPad uitschakelen

Door Redactie iCreate23 juni 2011 12:001 min. leestijd4

Voor menig iPad-gebruiker is de Autocorrectie-functie meer een grote bron van ergernis dan van intelligent gebruiksgemak. Het is toch van de gekke dat van correct getypte tekst iets onzinnigs wordt gemaakt terwijl veel foutief gespelde woorden helemaal niet worden gecorrigeerd.


Irritant eigenwijs
Tijdens het typen worden correctieballonnen weergegeven. Tik je op het woord waar zo’n correctieballon bij hoort, dan wordt de correctie uitgevoerd. Tik je op de ballon zelf, dan verdwijnt de voorgestelde correctie. Dat laatste zou ook moeten gebeuren als je niets doet en gewoon doortypt. De ene keer werkt dat prima en de andere keer blijkt de ‘correctie’ ten onrechte toch te zijn uitgevoerd.  Pas na verschillende pogingen leert Autocorrectie de juiste spelling weer te geven.  Knap irritant is dat. Autocorrectie uitschakelen is de gemakkelijkste oplossing (maar niet de enige).

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt


De uitleg
Autocorrectie is een functie die in de app Instellingen wordt in- of uitgeschakeld. Ga dus naar Instellingen, kies ‘Algemeen’, scroll omlaag naar ‘Toetsenbord’ en sleep het schuifje ‘Autocorrectie’  naar links. Weliswaar wordt hierdoor automatisch ook de spellingcontrole uitgeschakeld, maar je bent wel verlost van allerlei onzinteksten die je toch echt niet hebt getypt.


Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

Pre-order de iPhone 15 Pro: nu tot €7,50 korting per maand op je abonnement!

• Maximaal voordeel als je thuis Ziggo hebt
• Tijdelijk geen aansluitkosten t.w.v. €25!

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Henk
Lezer
Henk

Vinden jullie het ook niet belachelijk dat je de spellingscontrole niet los kan gebruiken van het vervelende autocorrectie?! Ik vind het namelijk wel handig om (voornamelijk in het engels) spellingscontrole te hebben, maar dat auto correct gaat helemaal nergens over zo slecht!

Henk
Lezer
Henk

Volkomen gelijk
Spellingscontrole moet separaat aankunnen

Marieke
Lezer
Marieke

Eens met Henk (en Henk). Maar als je zegt “Autocorrectie uitschakelen is de gemakkelijkste oplossing (maar niet de enige)” ben ik toch ook wel erg benieuwd naar de andere oplossingen!

E van Dijk
Lezer
E van Dijk

Ik moet zeggen dat ik ook gek word van die autocorectie, maar wil absoluut de spellingscontrole houden.
Ik hoop ook op een betere oplossing. Ben echt overgestapt van Windows naar Apple, maar sommige dingen voelt toch als een soort afdwingen van Apple, omdat je dan geen andere keus hebt.