Terug naar iTip: Check of een winkel Apple Pay accepteert
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Check of een winkel Apple Pay accepteert

Door Laura Grootaarts11 juni 2019 12:092 min. leestijd1

Het is zover: Apple Pay is gelanceerd in Nederland. Klanten van de ING-bank kunnen nu contactloos betalen met hun iPhone of Apple Watch. In supermarkten, in winkels, in de horeca. Maar hoe weet je nu zeker of je Apple Pay kunt gebruiken?

Apple Pay winkels: logo’s

Over het algemeen is het simpel: op plekken waar je contactloos kunt betalen met je ING-betaalpas, kun je nu ook betalen met Apple Pay. Zie je een van de twee volgende symbolen? Dan kun je betalen met Apple Pay.

Contactloos betalen Apple Pay logo

Controleren in Apple Kaarten

Maar misschien wil je voordat je een winkel binnenloopt zonder je pinpas al zeker weten of je er met Apple Pay kunt betalen. Je vindt deze informatie in de app Apple Kaarten.

  • Open Apple Kaarten.
  • Zoek de betreffende winkel.
  • Tik op de winkel en veeg het venster onderin naar boven.
  • Veeg naar beneden: onder ‘Handig om te weten’ zie je of Apple Pay ondersteund wordt.

accepteert Apple Pay

Let wel: nog niet heel Apple Kaarten is op dit moment bijgewerkt. Het kan dus zijn dat een winkel toch Apple Pay ondersteunt terwijl dat nog niet in Kaarten terug te vinden is. Het kan nog even duren voordat de groenteboer op de hoek op juiste wijze vermeld wordt. Weet je het niet zeker? In dit scherm staat ook het telefoonnummer vermeld, en je kunt altijd even bellen.

Apple geeft zelf aan dat het sowieso werkt bij de volgende winkels:

Apple Pay winkels

iCreate 121
iCreate 121
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
Apple Pay
Bekijk dit dossier

1
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Hans KS
Lezer
Hans KS

Nu ING de enige is welke we aan onze AppleWatch kunnen koppelen, toch even ING gebeld om een rekening te openen..de wachttijd is 8 weken, het loopt storm daar dus, goede zet van ING, Veel mensen lopen over naar ING, Jammer voor ABN, De oplettende lezer snapt nu ook wel dat ze afspraken hebben gemaakt wanneer ABN (en de andere banken) mag/mogen starten. Jammer dat ze niet eerlijk zijn, Ze weten echt wel wanneer ze mogen beginnen (denk ik)