Terug naar iTip: Controleer je iPhone op 32-bit apps die straks niet meer werken
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: Controleer je iPhone op 32-bit apps die straks niet meer werken

Door Laura Grootaarts29 maart 2017 17:212 min. leestijd0

De iPhone 5s en nieuwere toestellen zijn uitgerust met een 64-bit processor. Toch zijn er nog altijd veel 32-bit apps in de omloop: apps die op dit moment al je systeem vertragen en die door toekomstige versies van iOS – waarschijnlijk iOS 11 – helemaal niet meer ondersteund worden. Maar hoe weet je nu van welke apps je afscheid moet gaan nemen?

We zijn nu bij iOS 10.3 en daarmee kun je op verschillende manieren checken of een app zijn uiterste houdbaarheidsdatum bijna bereikt heeft.

Melding in de betreffende apps
Melding 32-bit app

Open je een app die onder iOS 11 niet meer werkt? Dan krijg je meteen een melding te zien. ‘Deze app is niet geschikt voor toekomstige iOS-versies. De ontwikkelaar van deze app moet de app bijwerken om deze compatibel te maken.’

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Alle verouderde apps op een rij

Misschien heb je heel veel apps waarvan je sommige maar heel af en toe gebruikt. Dan zou je de bovenstaande melding zomaar kunnen missen. Gelukkig is er ook een centrale plek waar alle 32-bit apps verzameld zijn:

  • Open de app Instellingen.
  • Open ‘Algemeen>Info>Apps’.

appcomptabiliteit

Alleen als er 32-bit apps zijn, open je hiermee het venster Appcompatibiliteit. Hier vind je een lijst met apps die in de toekomst niet meer werken, en die er nu al mogelijk voor zorgt dat je iPhone trager is. Het kan zijn dat de lijst uit twee gedeeltes bestaat: het tweede gedeelte betreft apps waarvoor een update klaarstaat in de App Store. Met een beetje mazzel gaat die update juist over dit probleem, en is er niks aan de hand.

Melden bij de ontwikkelaar

Op de apps die je vindt in het bovenstaande scherm, kun je tikken: hiermee open je de app in de App Store. Hier vind je ook de gegevens van de ontwikkelaar, bijvoorbeeld de website. Mocht je nou heel erg gehecht zijn aan een verouderde app, dan zou je via deze weg kunnen vragen om een update.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »

Praat mee!

avatar