Terug naar iTip: 10 batterij-tips voor je iPad en iPhone
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iTip: 10 batterij-tips voor je iPad en iPhone

Door Redactie iCreate29 maart 2012 16:593 min. leestijd4

Ondanks de recente update naar iOS 5.1, is de batterijduur van de iOS-apparaten voor velen niet verbeterd. Gelukkig kun je zelf wel een aantal handelingen uitvoeren op je iPhone, iPod touch of iPad, waardoor deze langer mee gaat.

Zo werkt het:

Volg onderstaande tips op om batterij te besparen.

 1. Stel de helderheid van je scherm bij. Stel via ‘Instellingen>Helderheid’ in dat je de helderheid onder de 30% wilt houden en dat de helderheid niet automatisch aangepast hoeft te worden.
 2. Zet de locatievoorzieningen uit. Zodra apps om locatiegegevens verzoeken, dan wordt er beroep gedaan op de internetverbinding en de GPS-module van je handheld. Met name gratis apps maken hier gebruik van, als ze advertenties inladen. Scroll in ‘Locatievoorzieningen’ naar beneden en tik op’ Systeem’. Hier kun je nog meer locatievoorzieningen uitzetten.
 3. Zet dataverbindingen uit als je ze niet gebruikt. Gebruik je geen wifi als je onderweg bent of geen mobiele data als je verbonden bent met een wifi-netwerk? Zet het dan uit. Dat scheelt ontzettend. Dit kun je allemaal uitzetten via ‘Instellingen>Algemeen>Netwerk’.
 4. Haal je mail handmatig op. Het is superhandig dat je e-mail automatisch doorgestuurd wordt door de Exchange-server, maar het kost nog altijd meer batterij dan wanneer je de mail handmatig binnenhaalt. Ga naar ‘Instellingen>Email, contacten en agenda’s’ en stel in dat de ‘Nieuwe gegevens’ handmatig opgehaald worden.
 5. Zet pushnotificaties uit. Veel pushnotificaties maken gebruik van de internetverbinding. Zodra je een melding krijgt, wordt data in gebruik genomen. In de Instellingen-app onder het onderdeel ‘Berichtgeving’ kun je de pushnotificaties per app instellen.
 6. Sluit apps af die je niet gebruikt. De mogelijkheid om te multitasken is bijzonder handig, maar sommige apps die in de achtergrond draaien leggen nog altijd beslag op je batterij. Sluit apps daarom af na gebruik.
 7. Stop het trillen. Je verwacht het niet, maar de trilfunctie van je batterij kost ook veel batterij. Zeker als je veel meldingen ontvangt, kan het uitschakelen van de trilfunctie een slok op een borrel schelen voor je batterij.
 8. Stel de tijd tot het automatisch slot korter in. Hoe sneller het scherm automatisch op slot gaat, des te minder verbruikt je iPhone of iPad. Voor de iPhone raden we één minuut aan, de iPad kan ook twee minuten wachten tot deze automatisch op slot gaat.
 9. Zet Siri’s ‘Houd bij oor’-functie uit. Voor de iPhone 4S-gebruikers die geen gebruik maken van Siri, is het handig om de ‘Houd bij oor’-functionaliteit uit te schakelen. Zo voorkom je dat Siri opeens opent als je de telefoon bij je oor houdt. Siri maakt daarbij ook gebruik van de internetverbinding, wat altijd een aanslag is op de batterij.
 10. Gebruik de Vliegtuigmodus. Wil je alle verbindingen met de buitenwereld in één keer afsluiten? Gebruik dan de Vliegtuigmodus. In Vliegtuigmodus kun je de wifi-verbinding alsnog aanzetten. Als alle verbindingen uitgeschakeld zijn bespaar je de batterij het meest, maar ben je natuurlijk niet bereikbaar. Het is wel een aanrader ’s nachts, als je met rust wilt slapen.

Batterijprobleem

We hopen dat Apple binnenkort met een goede oplossing komt voor het batterijprobleem. Maar tot die tijd zijn bovenstaande tips zeker aan te raden voor je iPod touch, iPhone en iPad. Mocht je nog tips hebben, laat deze dan weten in de reacties hieronder.

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
 • Handige Apple-tips
 • Altijd up-to-date
 • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
mcvince
Lezer
mcvince

Dus eigenlijk alles wat makelijk en nuttig is wat iOS tot iOS maakt moet je uitzetten/deactiveren .

Lekker dan……gaan we dus niet doen.

Arch
Lezer
Arch

Ik vind er wel wat handige tips bijzetten, voor veel mensen zal het gewoon afwegen zijn of je alle functies optimaal wilt gebruiken maar dan iedere dag je iPhone moet opladen of dat je liever een aantal dagen met je iPhone doet zonder alle functies.

Chris
Lezer
Chris

Tsja, als ik me iPhone over paar weken heb,wilik er natuurlijk wel gebruik van maken, ik laad hem gwn elke nacht op, en dan elke dag die handoge functies gebruiken. Anders kan je netzogoed zonder al die functie’s een Nokia kopen =)

Emma
Lezer
Emma

Heb de HD nu 1.5mnd in bezit en was in het begin panisch over de acucduur. Ging nog niet eens een volle dag mee., ook niet na een maand en zat gewoon niet met het toestel te spelen. Nu echter voor mij de perfecte oplossing gevonden.Ik ben een lichte gebruiker en gebruik het toestel om soms te bellen, soms even iets opzoeken op internet en wat mail en berichten versturen, foto maken, weer bekijken. Ik heb de telefoon gewoon op alleen GSM’ gezet en als ik wil internetten zet ik 3G aan. Ik gebruik nu Juice defender. Elk half uur… Lees meer »