Terug naar 4 kleine (maar fijne) iPhone-tips om meteen te proberen – week 16
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

4 kleine (maar fijne) iPhone-tips om meteen te proberen – week 16

Door Laura Grootaarts22 april 2022 12:262 min. leestijd0

Je iPhone gebruik je iedere dag, en toch valt er nog iedere dag iets nieuws te ontdekken. In onze rubriek met iPhone tips vind je heel veel handige trucjes en complete workshops. Maar ken je de onderstaande vier trucjes al?

iPhone tips week 16

Wekelijks Apple-nieuws in je mail

Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!
Ontvang wekelijks het opvallendste Apple-nieuws, aanbiedingen en de handigste tips voor je iPhone, iPad en Mac!

Als je niet terug kunt van een bepaalde website

Soms zit je op een bepaalde website, en wil je weer terug naar de vorige pagina. Bijvoorbeeld naar je zoekresultaten in Google. Maar hoe vaak je ook op de Terug-knop tikt: de website laadt steeds opnieuw in. Vaak is dit bewust zo ingeprogrammeerd, zodat je de website niet verlaat.

Er is toch een manier om weer terug te gaan. Houd de terug-knop wat langer ingedrukt en je ziet de voorliggende pagina’s. De pagina die steeds opnieuw inlaadt, staat er waarschijnlijk diverse keren, maar die kun je op deze manier gewoon overslaan.

Snel navigeren in Instellingen

Snel door instellingen

Stel, je zit ergens in de krochten van de app Instellingen en je moet een paar menu’s terug. Dan kun je enkele keren op de Terug-knop bovenin tikken. Of je houd die knop even vast, zodat alle voorliggende menu’s verschijnen. Op die manier kun je veel sneller navigeren naar de juiste pagina.

Ruitjespapier of lijnen gebruiken in Notities

Ruitjespapier in Notities

Wist je dat je in de app Notities verschillende soorten ‘papier’ kunt gebruiken? Dat is heel handig als je bijvoorbeeld iets tekent in een notitie. Pas je dit toe op de iPad? Dan is het al helemaal ideaal in combinatie met de Apple Pencil.

  • Open een (nieuwe) notitie.
  • Tik rechtsboven op de knop met de drie puntjes.
  • Tik op ‘Lijnen en roosters’.
  • Kies een van de lijn- of roosterstijlen

Extra tip: als je bepaalde vormen tekent en aan het einde even je vinger op het scherm houdt, wordt de vorm automatisch gecorrigeerd tot een perfecte vorm. Deze vormherkenning werkt onder meer bij rechte lijnen, cirkels en hartjes.

Het weer via Kaarten

Het weer via kaarten

Onderaan in de app Kaarten zie in pictogram-vorm de weersomstandigheden van jouw locatie. Houd je dit pictogrammetje even vast, dan krijg je een uitgebreidere versie van het weerbericht – zoals je die hierboven ziet. Tik je vervolgens op de ze ‘widget’? Dan open je daarmee de Weer-app.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar