Terug naar Zo synchroniseer je je iPhone met je Mac in macOS Catalina (video)
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo synchroniseer je je iPhone met je Mac in macOS Catalina (video)

Door Koen van Ekeren20 juni 2019 10:432 min. leestijd2

Met macOS Catalina is het voorbij met iTunes. In plaats daarvan komen er drie nieuwe apps: Muziek, Podcasts en TV. En het back-uppen, herstellen en synchroniseren van je iPhone of iPad doe je voortaan op een andere plek: in Finder. In de onderstaande video laten we zien hoe dit eruitziet.

iPhone synchroniseren macOS Catalina

Zoals je ziet verandert er niet zo gek veel. Wanneer je in macOS Catalina je iPhone, iPad of iPod touch aansluit op je Mac, open je Finder. Aan de linkerkant zie je onder ‘Locaties’ je iOS-toestel staan.

Wanneer je op het apparaat klikt kom je terecht in een vertrouwde interface. Het synchroniseren, back-uppen en herstellen van je toestel doe je zoals je dat gewend bent, maar dan in Finder.

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Bereid je Mac voor op macOS Sonoma

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS Sonoma.

Daarnaast is het nog steeds de plek waar je je bestanden kunt synchroniseren, zoals je muziek, foto’s, films, tv-programma’s en foto’s en meer. Die mogelijkheid is er ook in de nieuwe apps Muziek, Podcasts en TV, maar het kan dus ook op de vertrouwde manier.

iCreate 148
iCreate 148
32 iPhone-tips die je leven redden 🛟

Wat er wel verandert, is dat al het materiaal dat je eerder geïmporteerd of gekocht hebt, terechtkomt in een andere app. Dit gaat volledig automatisch. Je geïmporteerde of gekochte muziek vind je in de Muziek-app. Films en series zie je terug in de TV-app. Podcasts duiken vanzelfsprekend op in Podcasts, en je audioboeken in Boeken.

In het artikel iTunes verdwijnt: dit zijn de gevolgen lees je meer over de gevolgen.

Bereid je Mac voor op macOS 14

Bereid je Mac voor op macOS 14

Ruim je Mac op en zorg ervoor dat hij zo goed als nieuw is voor macOS 14

Door Koen van Ekeren

(Web)redacteur van iCreate. Haalt met zijn iPhone met gemak een schermtijd van drie uur. Laat die functie op de Mac liever uit.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

2
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Mieke
Lezer
Mieke

De uitleg is heel duidelijk, maar het wil maar niet lukken!!! De iMac is geupgrade naar Catalina en de iPhone is een XS Max. Ik wil alle foto’s die op mijn iPhone staan ook op mijn iMac hebben, maar wanneer ik mijn iPhone verbind met de iMac begint het iTunes scherm continu aan en uit te gaan en kan dat pas worden gestopt wanneer de kabel uitgetrokken wordt … Ik wil beide synchroniseren. Wie kan mij helpen ???

Lù
Lezer

Hallo, ik heb de Mac OS Catalina update gedaan op mijn MacBook en wil nu van mijn iPhone 5S een reservekopie maken in Finder. Op beide apparaten heb ik ‘vertrouw’ gedrukt en vervolgens geeft mijn MacBook een fout aan. Hij zegt: Fout bij vertrouwensonderzoek 0xE8000068 . Ik heb geen idee wat ik nu moet doen en kom niet verder. Heeft iemand voor mij uitleg wat dit betekent en wat ik hier eventueel zelf aan kan doen?