Terug naar Zo gebruik je je iPhone-flitser als SOS-signaal
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Zo gebruik je je iPhone-flitser als SOS-signaal

Door Ward Edema24 januari 2022 16:172 min. leestijd0

Met SOS-noodmelding op je iPhone is hulp nooit ver weg. Maar wist je dat je met de flitser van je iPhone ook een SOS-signaal uit kan zenden?

iPhone SOS-signaal

S.O.S. in morsecode

Zelfs als je geen woord morse begrijpt, heb je vast wel eens deze beroemde reeks gezien of gehoord: · · · – – – · · · . Drie korte piepjes (of lichtflitsen), gevolgd door drie lange, en vervolgens weer drie korte. Deze combinatie staat voor S.O.S., oftewel Save Our Souls, en wordt wereldwijd gebruikt in noodgevallen.

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €7,50 korting per maand!

Maximaal voordeel als je thuis internet van Ziggo hebt

Met een simpele opdracht kan de flitser in je iPhone dit signaal ook tonen. Zo kun je in noodgevallen signaleren dat er iets mis is, en zien anderen direct waar je je bevindt. Dit is met name handig als je licht van veraf zichtbaar is, bijvoorbeeld op een vlakte, op het water, of vanaf een hoog gebouw.

iPhone SOS-signaal in Opdrachten

Wij hebben een opdracht voor je iPhone klaargezet waarmee je flitser een SOS-signaal toont. Dit signaal wordt honderd keer herhaald. Je downloadt de Opdracht met de knop hieronder:

Download de SOS Opdracht

Je vindt de opdracht na het downloaden in de app Opdrachten. Hij staat daar bovenaan bij het tabblad ‘Mijn opdrachten’. Tik erop om ‘m te starten, en tik er weer op om hem te stoppen. Het kan wel voorkomen dat je flitslampje nog aanstaat als je de opdracht stopt: zet ‘m dan weer uit via je Bedieningspaneel (of via het toegangsscherm op iPhone-modellen met Face ID).

Snellere toegang

Je kunt de SOS-knop ook op je thuisscherm zetten. Dit doe je door je vinger op het thuisscherm te houden totdat je linksboven een ‘+’ ziet. Tik hierop, en zoek bovenin naar ‘opdrachten’. Tik vervolgens op ‘Opdrachten’ en op ‘Voeg widget toe’.

Als het goed is heb je nu direct de juiste opdracht op je thuisscherm staan. Zo niet, tik er dan op (terwijl je icoontjes nog wiebelen) en selecteer de SOS-opdracht. Tik daarna op ‘Gereed’.

Meer met Opdrachten

Er is meer mogelijk met Opdrachten in noodsituaties. Zo kun je bijvoorbeeld snel je locatie doorsturen naar iemand die je vertrouwt. Lees er meer over in ons artikel: Zo handig is Opdrachten: stuur een noodmelding met je locatie.

Wekelijks Apple nieuws in je mail

Als eerste op de hoogte van het laatste nieuws, tips & aanbiedingen!

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iOS 15
Bekijk dit dossier

Praat mee!

avatar