Terug naar iPad-achtergronden maken met iPhoto
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iPad-achtergronden maken met iPhoto

Door Redactie iCreate4 december 2010 10:213 min. leestijd0

Geef je iPad een persoonlijk tintje met een achtergrond die er in portait- en landscape-modus mooi uitziet…

Door het grote scherm, het dock en de achtergrondfoto lijkt de iPad verrassend veel op een Mac. Dat nodigt veel mensen uit om bijvoorbeeld een eigen achtergrondfoto uit te zoeken. En dat zal zeker niet minder worden nu je dat kunt doen in iOS 4 voor de iPhone en iPod touch.

Het uitzoeken van een mooie achtergrond is nog steeds een hele kunst. Bij de iPad kantelt namelijk het hele scherm als je hem in Landscape-modus houdt en de bovenste randen vallen dan helemaal weg. In Portait-modus zijn echter de zijkanten als eerste de klos. Daarom is niet iedere mooie foto meteen een mooie achtergrond.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Daar hebben we gelukkig wel een oplossing voor. In deze workshop snijden we foto’s zo bij dat ze er op de iPad mooi uitzien. Zo geef je de huiskamercomputer met een beetje passen en meten een persoonlijk tintje.

1: Kopiëren
Start iPhoto op en zoek een foto die je wilt gebruiken als achtergrond voor de iPad. Maak vervolgens een kopie van de foto via ‘Foto’s>Dupliceer’ (of gebruik de sneltoets Cmd+D).


2: Aanpassen
Ga naar ‘Archief>Nieuw album van selectie…’ om een nieuw album te maken voor de kopie van de gewenste foto. Noem deze ‘iPad-achtergronden’. Klik vervolgens op ‘Bewerk’.


3: Het gereedschap ‘Snij uit’
Klik op ‘Snij uit’ om de foto bij te snijden. Er verschijnt nu een zwarte rand om de foto met een grijze lijn die je groter en kleiner kunt maken.


4: De juiste grootte
De iPad heeft een resolutie van 1024 bij 764 pixels, maar vanwege het wisselen tussen portrait en landscape heb je een afbeelding nodig van 1024 bij 1024 pixels. Zet daarom een vinkje bij de optie ‘Beperking’.


5: Aangepaste beperkingen
Stel ‘Beperking’ in op de optie ‘Aangepast’ via het uitklapmenu en vul in beide velden het getal 1024 in. Hierdoor wordt de bijgesneden afbeelding straks 1024 bij 1024 pixels.


6: Selecteren
Het vierkant geeft je selectie aan. Deze kun je groter en kleiner maken via de grijze hoeken op de rand van de foto. Door te slepen verplaats je de selectie naar een gewenste plek in de foto.


7: Opslaan
Klik op ‘Pas toe’ als je tevreden bent. Nu kun je de achtergrond op de iPad zetten. Het is het handigste om het album ‘iPad-achtergronden’ standaard met de iPad te laten synchroniseren.


8: Zoek de foto op
Ga vervolgens naar de app ‘Foto’s’ van de iPad (hij staat standaard in het dock) en zoek de iPadachtergrond op. Tik vervolgens rechtsboven op het icoontje met het pijltje.


9: Gebruik als achtergrond
Kies vervolgens de optie ‘Gebruik als achtergrond’ en tik op ‘Beide’ om de afbeelding in te stellen als
achtergrondafbeelding voor het toegangsscherm en het beginscherm.


De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar