Terug naar iOS 4.3 installeren op iPad, iPhone of iPod
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iOS 4.3 installeren op iPad, iPhone of iPod

Door Redactie iCreate10 maart 2011 16:464 min. leestijd3

Vandaag heeft Apple de download van iOS 4.3 beschikbaar gesteld. Met deze versie komen aantrekkelijke mogelijk binnen handbereik, zoals het creëren van een mobiele hotspot en iTunes-thuisdeling.

In deze workshop geven we aan op welke wijze je iOS 4.3 het best op je mobiele apparaat installeert.

Let op: Voer onderstaande procedure niet uit als je een gejailbreakt iOS-apparaat hebt en de toegang tot bijvoorbeeld Cydia en Cydia-apps wilt behouden. Wacht in dat geval tot er een jailbreak voor de nieuwe iOS-versie uitkomt. Heb je geen jailbreak meer nodig, dan wordt die door het uitvoeren van de procedure in stap 5 vanzelf van je iOS-apparaat verwijderd.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

1 Controleer of je iOS-apparaat voor een update in aanmerking komt

Deze stap lijkt wat overdreven, maar het is een feit dat iOS 4.3 niet op alle iOS-apparaten draait. Alleen de  iPad, de iPhone 3GS en 4, en de iPod touch 3G (modelnummer MC011NF) en 4G (modelnummer MC544BT) kunnen ermee overweg. Zorg er ook voor dat je de nieuwste versie van iTunes (versie 10.2.1) op je Mac of pc hebt geïnstalleerd.


2 Zet mobiel aangekochte apps over naar iTunes

Sluit je iOS-apparaat aan op je Mac of pc en start iTunes (als dat niet al automatisch gebeurt). Je iOS-apparaat verschijnt onder ‘Apparaten’ in de zijbalk van iTunes. iTunes geeft aan dat er een nieuwe iOS-versie is. Klik op ‘Annuleer’. Zorg nu eerst dat al je aankopen bij de mobiele App Store naar iTunes zijn overgezet: Ctrl-klik onder ‘Apparaten’ op je iPod en kies ‘Zet aankopen over’ in het contextmenu.


3 Check de Instellingen van je iOS-apparaat

Hoewel de instellingen van je iOS-apparaat bij het updaten van iOS normaal gesproken onaangetast blijven, is het toch een goed idee om ze voor de zekerheid ook vast te leggen. In plaats van ze allemaal op te schrijven, maak je een screenshot van elk scherm met voor jou belangrijke -instellingen. (door de aan/uit-knop ingedrukt te houden en op de thuisknop te drukken. Laat daarna de aan/uit-knop weer los.)  Screenshots worden als foto’s op je mobiele apparaat bewaard. Importeer ze eventueel in iPhoto.

4 Maak een extra back-up

Back-ups zijn belangrijk, want bij het updaten van iOS zou het zomaar kunnen gebeuren dat je iOS-apparaat wordt gewist en daarna niet goed wordt hersteld. Zorg daarom voor een back-up oftewel reservekopie: Ctrl-klik in de zijbalk van iTunes op je iOS-apparaat en kies ‘Maak reservekopie’. Ook al zal iTunes bij het aansluiten van je iPod automatisch een synchronisatie uitvoeren en daarbij een reservekopie maken, het kan geen kwaad dit voor de zekerheid zelf ook te doen.


5 Update naar iOS 4.3

Ga in iTunes naar de overzichtspagina van je iOS-apparaat om het iOS bij te werken tot versie 4.3. Wat de huidige versie is, zie je onder iPod. En onder ‘Versie ‘ staat aangegeven of er een nieuwe versie beschikbaar is. Wordt die melding niet getoond, klik dan op ‘Zoek naar update’.  Zodra wordt aangegeven dat er en nieuwe versie is, klik je op ‘Werk bij’. Bedenk dat het downloaden en bijwerken van deze nieuwe versie enige tijd kost. Is de update voltooid, dan moet je je mobiele apparaat opnieuw activeren.


6 Controleer de instellingen, apps, muziek, foto’s, video’s, enzovoort.

Na het updaten check je via ‘Instellingen’ eerst of alle instellingen nog correct zijn. Controleer vervolgens of al je foto’s, video’s, muziekbestanden, enzovoort op de plek staan waar je ze verwacht. In principe moet alles oké zijn. Als alles prima in orde blijkt te zijn, doe je er goed aan om gelijk alvast een nieuwe reservekopie te maken voor het geval later problemen ontstaan. Zie hiervoor stap 4.


7 Bij problemen: back-up terugzetten

De kans is niet groot, maar mocht er toch iets misgegaan zijn (bijvoorbeeld omdat je in een eerder stadium het synchroniseren van je apparaat hebt onderbroken), dan heb je in elke geval een back-up die je kunt terugzetten om een en ander te herstellen. Eventueel gewijzigde instellingen herstel je aan de hand van de screenshots die je in stap 3 hebt gemaakt.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
Gerelateerde dossiers
iPod
Bekijk dit dossier

3
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Robb
Lezer
Robb

Heb ik iets gemist over updaten en unlocken?
Mijn iPhone 4 met abo bij T-Mobile was gewoon gelocked. Na de update naar 4.3 kwam er een vensterje met een mededeling dat al was verdwenen voordat ik het kon lezen maar waarna ik de mededeling kreeg “Gefeliciteerd, uw iPhone is unlocked”.

arie mulderij
Lezer
arie mulderij

Zowel op m’n Iphone4 als de Ipad lukt het niet om IOS 4.3 te installeren (melding: this device isn’t eligible for this update iod)

Iemand enig idee wat dit kan zijn?

Max
Lezer
Max

Hallo, ik heb ook de nieuwste update op mijn iPhone 3GS, en heb daarbij versie: 4.3.3. Alleen er staat bij mijn instellingen niets van hotspot enz. hoe kan dit?