Terug naar Installeer de publieke bèta van iOS 13 en iPadOS
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

Installeer de publieke bèta van iOS 13 en iPadOS

Door Sven Lamers25 juni 2019 09:023 min. leestijd0

Gisteravond bracht Apple – veel vroeger dan verwacht – de eerste publieke bèta van zijn besturingssystemen iOS 13 en iPadOS uit. De bèta’s stonden oorspronkelijk voor juli gepland, maar blijkbaar is de software al dusdanig stabiel dat Apple hem vrijgeeft voor het grote publiek. De bèta’s voor ontwikkelaars zijn overigens al langer uit, deze verschenen direct na de WWDC-keynote.

Apple Beta Software Program

Publieke bèta iOS 13 en iPadOS downloaden

Met de publieke bèta van iOS 13 en iPadOS vergaart Apple feedback over de nieuwe besturingssystemen. De finale versies daarvan verschijnen in september, dus tot die tijd moeten iOS 13 en iPadOS zo goed als bug-vrij zijn. Dat betekent dat je nu nog een hoop foutjes en eigenaardigheden kunt verwachten. De software doet het natuurlijk wel, je mag alleen geen gelikte ‘experience’ verwachten die je anders wel bij Apple krijgt. Daarom op deze plek een welgemeende waarschuwing: installeer de bèta-versie van iOS 13 of iPadOS alleen als je weet waaraan je begint. Sommige apps zullen niet meer werken, je krijgt te maken met crashes en je accu is sneller leeg. Het slimst is het om de bèta’s op een iets oudere iPhone of iPad te installeren, zodat je ‘hoofd’-apparaten het gewoon blijven doen. En sowieso: maak in ieder geval een back-up!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!orting!

• Krijg tot €400 terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Ben je er nog? Dan beginnen we nu aan de stap voor stap-workshop voor het inschrijven en installeren van de publieke bèta van iOS 13 en iPadOS.

Installeer de publieke bèta

De eerste publieke bèta is identiek aan de tweede ontwikkelaars-bèta. Om de software te installeren, dien je je eerst in te schrijven voor het Apple Beta Software Program. Hieronder leggen we uit hoe het werkt.

1.Inschrijven

beta_stap1

Ga naar het Apple Beta Software Program (op je iPhone of iPad) en tik op ‘Sign up’. Log op de volgende pagina in met je Apple ID en doorloop de stappen.

2. Device toevoegen

beta_stap2

Zoek op het tabblad ‘iOS’, onder het kopje ‘Get started’ naar de link ‘enroll your iOS device’. Op het tabblad ‘iPadOS’ heet die link ‘enroll your iPad’. Tik erop.

3. Profiel downloaden

beta_stap3

Op de volgende pagina scrol je naar de blauwe knop ‘Download profile’. Tik erop en sta toe dat een configuratieprofiel gedownload mag worden.

4. Updaten

beta_stap4

Ga vervolgens naar ‘Instellingen’ en tik bovenaan op ‘Profiel gedownload’. Kies daarna voor ‘Installeer’ rechtsboven en volg de stappen. Na een herstart verschijnt de update bij ‘Instellingen>Algemeen>Software-update’.

Nieuwe functies

Na het installeren is het hoog tijd om de nieuwe functies uit te proberen. De donkere modus bijvoorbeeld, waarmee de uitstraling van het besturingssysteem meteen een heel stuk chiquer oogt. Andere opvallende nieuwigheden zijn Inloggen met Apple en de nieuwe Zoek mijn-app, waarmee je vrienden, familie en Apple-apparatuur kunt detecteren. Wil je meer weten over de nieuwigheden van iOS 13 en iPadOS, houd dan ook onze dossiers in de gaten of bekijk onderstaande video.

Meer weten over iOS 13?
Bekijk dit dossier
Meer weten over iPadOS?
Bekijk dit dossier

Overigens is het natuurlijk wel de bedoeling dat je als bèta-gebruiker nu heel veel feedback naar Apple stuurt. Hiervoor hebben de bèta’s van iOS 13 en iPadOS de handige Feedback-app.

Downgraden?

Vind je de bèta van iOS 13 of iPadOS toch nog een beetje instabiel? Het is altijd een optie om weer te downgraden naar iOS 12. Download hiervoor het ipsw-bestand voor jouw device (via IPSW.me) naar je Mac, sluit je iPhone of iPad erop aan en open iTunes. Klik op het apparaat-icoontje linksboven en klik vervolgens met ingedrukte Option-toets op ‘Update’. Kies het gedownloade ipsw-bestand en de downgrade begint.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar