Terug naar iMovie-project op externe harde schijf zetten
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iMovie-project op externe harde schijf zetten

Door Redactie iCreate16 april 2011 10:342 min. leestijd4

Heb je veel videomateriaal? Gebruik dan externe schijven voor het opslaan van je iMovie-bronmateriaal en project-bestanden.

Vroeger, toen alle camcorders nog met tape werkten, was het vrij makkelijk om al je videomateriaal te organiseren. Je bekeek de band, digitaliseerde de geschikte beelden, monteerde de boel aan elkaar en brandde een dvd’tje met de gemonteerde film erop. Zo had je alle bronbestanden op tape, terwijl je de film direct in de dvd-speler kon stoppen om hem in je woonkamer te bekijken.

Tegenwoordig werkt dat iets lastiger. Steeds meer camcorders maken namelijk gebruik van ingebouwd flash-geheugen, sd-kaartjes of memory sticks. Het bronmateriaal dat je daarop verzamelt, komt daardoor praktisch altijd op je computer terecht. Het is immers een beetje duur om een doos vol volle sd-kaartjes in de kast te laten liggen.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Maar daardoor raakt de harde schijf van je Mac binnen een mum van tijd helemaal vol, vooral als je veel materiaal in HD hebt. Dit probleem kun je voorkomen (en oplossen) door iMovie-projecten en bronmateriaal op een externe harde schijf op te slaan. iMovie biedt zelf verschillende mogelijkheden aan om zowel de evenementen (het bronmateriaal) als de projecten (de montages) van je Mac naar de externe schijf te verhuizen.

1 Meerdere schijven

Sluit een externe harde schijf aan op de Mac. Voor deze workshop moet je de schijf met behulp van Schijfhulpprogramma, formatteren naar ‘Mac OS Uitgebreid’. Je kunt de schijf ook partitioneren in verschillende delen, zodat je makkelijk overzicht kunt houden.


2 Groeperen per schijf

Open iMovie. Standaard wordt al het materiaal van iMovie op je interne harde schijf opgeslagen. Ga naar de Gebeurtenissenbibliotheek en klik op het icoontje rechtsboven, waarmee je de gebeurtenissen per schijf groepeert. Nu zie je wat er op welke schijf staat.


3 Gebeurtenissen verplaatsen

Klik vervolgens op een gebeurtenis en sleep deze naar een externe schijf, terwijl je de Cmd-toets ingedrukt houdt. Nu verhuist iMovie de gebeurtenis naar de betreffende schijf. Als je dit doet zonder de Cmd-toets in te drukken, wordt de gebeurtenis alleen gekopieerd.


4 Projecten verplaatsen

Wil je projecten ook op een andere Mac kunnen monteren? Sleep dan het betreffende project naar de schijf in de Projectenbibliotheek. Als de bronbestanden nog niet op die schijf staan, krijg je automatisch de optie om zowel het project als de gebeurtenissen op de externe schijf te zetten.

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 13 nu tot €10 korting per maand!

• €72 korting én extra inruilvoordeel
• Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

4
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
Erik
Lezer
Erik

Beste,

Heb met interesse het artikkel “iMovie-project op externe harde schijf zetten” gelezen.

gelden dezelfde principes om je foto’s op een externe harde schijf te zetten en bij uitbreiding ook je muziek collectie?

Luc
Lezer
Luc

Dit verhaal klopt volledig zolang je exerne harde schijf niet achter je airport extreme hangt (in je lokaal netwerk)

Of zie ik iets over het hoofd ?

lars
Lezer
lars

Voor mijn werk heb ik een filmpje gemaakt. Nou wil ik de bronbestanden overzetten zodat deze op een andere computer aangepast kunnen worden. Nou ben ik niet in het bezit van een harde schijf. Is het mogelijk om de bronbestanden over te zetten op een usb stick, zo ja hoe moet dit. Of is er een andere mogelijkheid om de bronbestanden ergens op te plaatsen zodat deze toch op een andere computer geopend en bewerkt kan worden

Thijs
Lezer
Thijs

Hoe doe je dit in Final Cut Expres ?