Terug naar Maak een bioscoopwaardige montage van je dronebeelden
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
PremiumWorkshops

Maak een bioscoopwaardige montage van je dronebeelden

Door Ward Edema16 juli 2021 14:003 min. leestijd0

Ze worden steeds geavanceerder en tegelijkertijd toegankelijker: drones met waanzinnige camera’s waar je prachtige filmbeelden mee maakt. Maar al heb je dezelfde gereedschappen als een professional, je dronebeelden vallen of staan met een goede montage.


Premium

Verder lezen?

Al vanaf slechts €5,99 per maand heb je als abonnee toegang tot al onze premium-artikelen. Zo haal je gegarandeerd nog meer uit je Apple-producten!

Kies je abonnement >Al abonnee? Log hier in
In deze workshop leer je hoe je een dronemontage laat schitteren. Dat begint bij de volgorde van je beelden, die je met behulp van golfvormen synchroon laat lopen met de muziek. Vervolgens gebruiken we de snelheid-functie, die ontzettend handig is om beelden uit de lucht wat flitsender te maken. Als laatste kijken we naar letterboxing en kleurcorrectie, om de imperfecties van je dronebeelden weg te poetsen.

Als videomateriaal kun je uiteraard je eigen dronefilms gebruiken, of je zoekt op een stockvideo-site als Pexels naar ‘drone footage‘.

1. Importeren

Open iMovie en maak een nieuw filmproject aan. Klik op de pijl boven ‘Importeer media’ en importeer de gedownloade clips, of gebruik beelden van je eigen drone!

2. Kies je muziek

Kies de muziek die je wilt gebruiken. Onder ‘Audio>Geluidseffecten’ vind je standaardmuziek van Apple. Heb je eigen muziek? Met het pijltje linksboven importeer je die. Rustige elektronische klanken zonder stem passen het best.

3. Opening

Sleep je muziek naar de tijdlijn, en vervolgens de clip waarmee je je film wilt openen. Een overzichtsshot is meestal een goed begin. In de tijdlijn zie je nu ook de golfvorm van je muziek verschijnen.

4. Op de maat

Sleep nu je tweede clip naar de tijdlijn. Kijk naar pieken in de golfvorm van je muziek en luister goed. Kies daarmee het punt waarop je wisselt van clip. Versleep de rechterrand van de eerste clip om deze te verkorten tot dat punt.

5. Sneller

Met de snelheid-functie versnel je een lange clip. Maar let op: voertuigen in beeld verklappen dit trucje! Selecteer een clip, klik op de snelheidsmeter boven de voorvertoning en kies een ‘Aangepast’ percentage.

6. Volgorde

Voeg nu meer clips toe volgens de voorgaande stappen. Let op de volgorde! Laat de kijker zo veel mogelijk een soort ‘pad’ door de lucht volgen. Verspring dus niet te veel tussen locaties of tegenovergestelde camerabewegingen.

7. Letterbox

Propellers boven in beeld? Download een ‘letterbox’ die je boven op een clip kunt slepen om dit te verhelpen. Klik op het vierkantje boven de voorvertoning en zet de stijl op ‘Passend’.

8. Kleurcorrectie

Soms zijn de kleuren van je dronebeelden niet ideaal. De verzadiging valt bijvoorbeeld tegen, of er is te weinig contrast. Klik op het schilderspalet boven de voorvertoning en gebruik de schuiven om kleurcorrectie uit te voeren.

9. Finetunen

Kort de muziek in tot iets na je dronefilm. Versleep ook het bolletje aan de rand van je muziek naar links om het een fade-out te geven. Klik vervolgens rechts in beeld op ‘Instellingen’ en zet ‘Fade in vanuit zwart’ en ‘Fade uit naar zwart’ aan.

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 nu tot €10 korting per maand!

• Krijg tot €400,- terug bij inruil van een iPhone 12
• Extra voordeel met KPN Hussel

Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar