Terug naar LIVE iCreate Q&A: stel je vragen over Mail!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

LIVE iCreate Q&A: stel je vragen over Mail!

Door Laura Grootaarts1 augustus 2019 09:251 min. leestijd22

Deze Q&A is afgelopen. Lees hieronder de veelgestelde vragen en onze antwoorden daarop.


Bij iCreate kun je terecht voor je Apple-vragen. Via ons contactformulier, Facebook of Twitter, of als een reactie op onze website. Elke vijf weken beantwoorden we de vragen live, tijdens de iCreate Q&A. Vrijdagmiddag 2 augustus tussen 12:00 en 13:00 uur is het weer zover. Het thema van deze editie is Mail.

Q&A Mail

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Vragen Mail

Mailen doen we allemaal weleens, zowel voor werk als privé. Je kunt je mail in de meeste gevallen bekijken in Safari of een andere browser, maar de kans is groot dat je Apple’s Mail-app gebruikt om e-mails mee te verzenden, ontvangen of beheren. Mail is er voor de iPhone en voor de Mac. Heb je vragen over het gebruik van Mail? Dan is dit de kans om ze te stellen!

We zitten nú klaar om live jullie vragen te beantwoorden. Vragen stellen kan tot 13:00 uur. De allerleukste vragen krijgen een plekje in iCreate 111!

Vorige Q&A’s

De vorige Q&A’s gingen onder meer over Foto’s en Safari. Oude QA’s teruglezen? Je vindt ze allemaal via iCreate QA.

iCreate 146
iCreate 146
Ontdek de geheimen van iOS 16! 🔍
De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
Daniëlle
Lezer
Daniëlle

Ik heb een probleem met een zakelijke nieuwsbrief waarop ik al jaren geabonneerd ben. Op een of ander manier wordt die altijd als spam in mijn postvak gemarkeerd (zo’n goudbruine kleur). Ik heb al tig keer in Mail gezegd dat de nieuwsbrief geen reclame is, maar de volgende keer komt die toch weer als spam binnen. Ik heb zelfs de afzender als contactpersoon toegevoegd, maar ook dat hielp niet. Weten jullie raad? Ik gebruik Mail met Hotmail.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Hoi Daniëlle, dat is ook een van de Mail-frustraties die wij hebben … het kost een beetje moeite, maar met een regel kun je ervoor zorgen dat de mails voortaan automatisch in de juiste map belanden. Klik in het menu op ‘Mail en kies ‘Voorkeuren>Regels>Voeg regel toe’. Bij ‘Beschrijving’ geef je de regel een naam. Daaronder verander je de velden zodat je de volgend regel krijgt: ‘Als voldaan is aan een of meer van de volgende voorwaarden: van bevat [naam zakelijke nieuwsbrief], worden de volgende taken uitgevoerd: verplaats bericht naar postbus ‘Inkomend’’.

Jan
Lezer
Jan

Of je stelt de regels voor ongewenste reclame op je mac opnieuw in:
Mail – voorkeuren – reclame – stel opnieuw in…

Mijn ervaring is dat je wel een aantal stappen moet doorlopen voor je dit doet:

– reclame inbox leegmaken
– op alle macs waar je mail binnenkomt de reset uitvoeren
– mail afsluiten en weer starten (waarschijnlijk ivm plist reset?)

Bij mij werkt het dan weer een paar maanden goed.
Heb tegenwoordig een Keyboard Maestro script draaien die dit automatisch doet iedere 1e van het kwartaal.
Lijkt nu minder irritant te zijn dan voorheen.

Willem
Lezer
Willem

Soms is het in Mail op iOS niet gelukt om de inhoud van een bericht te laden. Er staat dan iets als “Bericht heeft geen inhoud”. Hoe krijg ik deze inhoud dan alsnog geladen? Op de Mac verschijnt het bericht wel gewoon met inhoud.

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Dit probleem hebben wij ook zo nu en dan. Helaas is er geen oplossing die altijd werkt, maar wij doen meestal het volgende: 1) Leeg de prullenmand! Het klinkt heel gek, maar het legen van de prullenmand zorgt er soms voor dat deze ‘Berichten zonder inhoud’ alsnog worden geladen. 2) Herstart je telefoon. Dit doet ook wonderen om de mailtjes te laden. 3) Verwijder je mail-account en voeg hem opnieuw toe. De meest ingrijpende methode, maar ook het meest effectief.

Eddy
Lezer
Eddy

Achter de verschillende postbussen verschijnt een cijfertje dat aangeeft hoeveel berichten er in zitten. Op de iMac krijg ik geen cijfertje achter het archief en mijn postbus iCreate nieuwsbrieven. Kan je dit ergens instellen

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Helaas, voor zover wij weten is dit niet mogelijk. Als je per se wilt weten hoeveel mailtjes in een postbus zitten, kun je die natuurlijk wel openen, alle mailtjes selecteren (Cmd+A) en deze vervolgens met de muis een klein stukje verslepen. Bij de muiscursor verschijnt een rood bolletje met het aantal mailtjes.

Jaap
Lezer
Jaap

Kan je een afwezigheids assistent in Mail instellen? of moet dat op de website van je provider?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Dat kan, het is alleen een beetje omslachtig. Je moet hiervoor een regel aanmaken, daarnaast moet je je Mac aan laten staan terwijl je weg bent. Open Mail en ga naar de ‘Voorkeuren>Regels. Kies ‘Voeg regel toe’ en selecteer dat er aan ‘alle voorwaarden’ voldaan moet worden. In het vakje ‘Van’ eronder kies je ‘Elk bericht’. Als uit te voeren taak stel je ‘Beantwoord bericht’ in. Klik dan op ‘Antwoordtekst’ en typ je afwezigheidsmail. Klik dan op ‘OK’ en ‘OK’. Als je gevraagd wordt om de regel toe te passen, zeg je ‘Pas niet toe’. Alle nieuwe berichten worden nu… Lees meer »

Thierry
Lezer
Thierry

Ik heb in mail een map Teruggezette berichten staan. Hoevaak ik de mails die daarin staan ook weggooi, want ik hoef ze niet zo nodig te bewaren, ze blijven telkens terugkomen. Om gek van te worden. Hoe verwijder ik ze nou eens definitief???

Jan
Lezer
Jan

Is dit toevallig een mailbox van Protonmail?

Thierry
Lezer
Thierry

Nee, gewoon mijn provider-mailaccount. @hetnet van KPN.

Jan
Lezer
Jan

Wat doet ie als je de mailbox opnieuw opbouwt?

Postbus -> bouw opnieuw op

Thierry
Lezer
Thierry

Ik kan het nu niet proberen, want ik ben op het werk en mijn mac staat thuis. Ik heb die optie volgens mij weleens gezien, maar vond het spannend om te proberen. Zal het vanavond proberen dan. Kan dit het probleem verhelpen?

Ik kan prima overweg met mijn Mac, vind ik zelf, maar iets als mail blijft toch lastig. Zoals Mark hieronder ook al aangeeft kan Apple nog wel wat verbeteren aan dit programma.

Trouwens veel dank voor je hulp/het meedenken!

Mark
Lezer
Mark

Apple kan met Pages, Numbers etc de concurrentie met Microsoft goed aan. Alleen kan Mail niet tippen aan Outlook. Voor de Mac en IOS gebruik ik dan ook AirMail, wat mij meer mogelijkheden biedt om mijn mailbox beheersbaar te houden. Hebben jullie een idee waarom Apple hier kansen laat liggen?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Dat vragen wij ons ook af. Volgens geruchten had Mail in iOS 13 een grondige update moeten krijgen, maar dit is helaas niet gebeurd. Gelukkig zijn er dus apps als Airmail, Spark en dergelijke.

Mark
Lezer
Mark

Daar hoopte ik ook op inderdaad. Hopelijk in iOS 14 dan maar. Zeker op iOS loopt het nog verder achter dan op MacOS. Hebben jullie al eens een special gewijd aan alternatieve mailprogramma’s? Het kostte mij namelijk enige tijd om de juiste voor mij te vinden.

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Dit vind ik een erg goed idee! Hier gaan we binnenkort iets mee doen ?

Geert
Lezer
Geert

Is er een manier om een mail op te slaan op mijn mac?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Als je een erg belangrijke mail hebt gekregen en je wilt er zeker van zijn dat je hem niet kwijtraakt, is het handig om hem op te slaan als een pdf. Zorg dat je de mail hebt geopend, klik in het menu op ‘Archief’ en kies ‘Exporteer als pdf’.

Cor
Lezer
Cor

Goedenmiddag,
Het lukt mij niet om mail te versturen van mijn iPhone als ik onderweg ben. Als ik dan thuis kom wordt het wel gelijk gedaan zodra ik aan mijn netwerk hang. Wat moet ik veranderen op mijn iPhone om het wel voor elkaar te krijgen?
Vriendelijke groeten,
Cor

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Cor, zou het kunnen dat je in ‘Instellingen>Mobiel netwerk’ de schakelaar achter Mail hebt uitgezet? Het klinkt namelijk alsof Mail alleen werkt als je verbinding hebt met je wifi-netwerk. Als je het mobiele netwerk voor Mail activeert, zou het ook onderweg mogelijk moeten zijn om mailtjes te versturen.