Terug naar iCreate Q&A: stel je vragen over iCloud
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iCreate Q&A: stel je vragen over iCloud

Door Sven Lamers18 april 2019 11:422 min. leestijd31

Update:

De Q&A is gesloten. Bedankt voor al jullie vragen! Helemaal onderaan op deze pagina kun je alle vragen en antwoorden teruglezen. Eventuele openstaande vragen beantwoorden we nog. Binnenkort komt er een nieuw Q&A: tot dan!

Bij iCreate kun je terecht voor je Apple-vragen. Via de mail, Facebook of Twitter, of als een reactie op onze website. Elke vijf weken beantwoorden we de vragen live, tijdens de iCreate Q&A. Op vrijdagmiddag 19 april tussen 12:00 en 13:00 uur beantwoorden we live al jullie vragen – je mag ze als reactie onderaan dit bericht plaatsen. Het thema van deze editie: iCloud.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Q&A-iCloud

Vragen iCloud

iCloud is dé clouddienst van Apple en bestaat uit een hoop losse onderdelen. Hiermee houd je bijvoorbeeld contactpersonen, agenda’s, herinneringen en Safari-bladwijzers op al je apparaten gelijk. Dankzij iCloud-foto’s heb je overal toegang tot al je kiekjes, iCloud-sleutelhanger maakt je wachtwoordbeheer veel gemakkelijker. Ten slotte bewaar je in iCloud-reservekopie de back-ups van je iOS-apparaten. Heel veel functies dus, waar je vast heel veel vragen over hebt. Dit is je kans om ze te stellen.

Morgen vanaf 12:00 uur zitten we klaar om live jullie vragen te beantwoorden. Deze kun je nu al als reactie onderaan dit bericht plaatsen – moet je alleen even geduld hebben tot we ze morgen beantwoorden.  Vragen stellen kan tot morgen 13:00 uur.

Vorige Q&A’s

De vorige Q&A’s hadden het thema Foto’s en Safari. Alle vragen en antwoorden lees je terug in het artikel iCreate Q&A: stel je vragen over Apple Foto’s en iCreate Q&A: stel je vragen over Safari.

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Sven Lamers

Brand Manager iCreate. Onthult alle technische Apple-geheimen, maar vindt het net zo leuk om films en foto's te bewerken.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
Wim Meyvis
Lezer
Wim Meyvis

Hallo, ik gebruik op mijn Apple-toestellen uiteraard de sterke wachtwoorden en de iCloud sleutelhanger. Soms moet ik echter werken op een Windows pc en dan is het veel ingewikkelder om bv. in te loggen op m’n LinkedIn account. Is er een simpele oplossing om m’n Sleutelhangerwachtwoorden ook op een Windows pc te gebruiken?
Vriendelijke groeten.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Dat is inderdaad een groot nadeel van iCloud-sleutelhanger … inloggen op andere apparaten dan Apple is een gedoe. Je zult dus op je iPhone of iPad moeten checken wat je wachtwoord voor dat account is, via ‘Instellingen>Wachtwoorden en accounts>Wachtwoorden’. Een gemakkelijkere oplossing is er niet.

Als je echt vaak werkt met andere apparaten dan Apple is het handiger om met een andere wachtwoordbeheerder te werken, zoals 1PassWord. De dienst is er voor de Mac, Windows, iOS en Android.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Niet verder vertellen, maar ik gebruik soms in plaats van Safari ook Google Chrome. Daarmee synchroniseer je je wachtwoorden ook over diverse systemen heen, als je tenminste overal inlogt met hetzelfde Google-account.

Helupa
Lezer
Helupa

Hallo,
Waar en op welke server(s) worden iCloud gegevens opgeslagen. Ik hoorde een tijd geleden dat de iCloud een Amazon cloud zou zijn – klopt dat?
Mvg
Helupa

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Het klopt dat Apple inderdaad servers van Amazon en zelfs ook Google gebruikt. Ik verwacht dat deze in Amerika staan, maar dat durf ik niet met zekerheid te zeggen. Apple zegt er zelf het volgende over:

‘In sommige gevallen kunnen uw iCloud-gegevens bewaard zijn op de servers van partners, zoals Amazon Web Services of Google Cloud Platform. Deze derde partijen hebben echter geen sleutel om de gegevens op hun servers te decoderen.’

Meer hierover lees je op deze pagina van Apple: https://support.apple.com/nl-nl/HT202303
En wij hebben er in het verleden dit artikel over geschreven: https://www.icreatemagazine.nl/nieuws/icloud-gegevens-opgeslagen-google/

Karlijn
Lezer
Karlijn

Elke keer als ik me iphone aan de lader hang moppert die dat er geen reservekopie in icloud gemaakt kan worden. Hoe krijg ik dit weg?

Pepijn van Gestel
Lezer
Pepijn van Gestel

Ik gebruik nu 1 iCloudaccount op 2 verschillende Macbook’s, 1 voor mij en 1 voor mijn vriendin. We willen nu een eigen iCloud voor mijn vriendin aanmaken en dan de documenten (foto’s maakt niet uit) die van haar zijn overhevelen naar haar iCloud zodat ik oa meer ruimte heb. Hoe doe ik dit? Groet Pepijn

Thomas
Lezer
Thomas

Ik weet dat notities via iCloud gesynchroniseerd kunnen worden, maar kan dit ook met plaknotities?

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Plaknotities worden helaas niet direct gesynchroniseerd via iCloud. Maar je kunt je plaknotities wel heel gemakkelijk in Notities importeren, en dan staan ze dus wel in iCloud. Ga in Plaknotities naar ‘Archief’ en klik dan op ‘Exporteer alles naar Notities’. Je post-its belanden dan in een speciale map in Notities, en die staat in iCloud.

Thomas
Lezer
Thomas

Dat is handig! Worden nieuwe plaknotities dan ook automatisch toegevoegd of moet ik dat telkens handmatig doen?

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Je moet het steeds handmatig doen, helaas.

Tom Keizer
Lezer
Tom Keizer

De app bestanden zit vol met mappen die ik nooit gebruik zoals shortcuts, etc. Kunnen die weg?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Die kunnen weg. Kies rechtsboven voor ‘Selecteer’ en tik op de mappen die je niet nodig hebt. Met een druk op het prullenbak-icoon rechtsonder staan ze er niet meer tussen.

Bonte Etienne
Lezer
Bonte Etienne

Via de systeeminstellingen staat iCloud Drive aangevinkt. Als ik dan naar de opties ga kan ik ook mail aanvinken.. Welke functie heeft dit dan.

Sjoerd
Lezer
Sjoerd

Ik heb met iCloud opslag van 50 gb maar het loopt elke keer vol door foto’s en video’s enzo. Maar ik wil ze niet kwijt en geen hoger opslagabonnement. Wat kan ik doen. Bedankt alvast. Mvg Sjoerd

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Ik vrees dat het dan onvermijdelijk is om een deel van de foto’s over te zetten naar bijvoorbeeld je Mac, of een externe harde schijf. Daarna verwijder je de foto’s die in iCloud staan.

Op je Mac doe je dat door in Foto’s een selectie te maken van de foto’s die je wilt overzetten. Daarna kies je ‘Exporteer>Exporteer … foto’s. Klik op ‘Exporteer’ en kies een map waar je de beelden wilt bewaren. Control-klik daarna op de selectie en klik op ‘Verwijder … foto’s’. Met een klik op ‘Verwijder’ worden de iCloud-foto’s op al je apparaten verwijderd.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Je kunt ook gebruikmaken van andere cloud-diensten, bijvoorbeeld Dropbox en Google Foto’s.

Don Dorp
Lezer
Don Dorp

Wij hebben allebei de hele rij: iMac, MacB, iPad en iPh. Elk met ’n eigen Apple-ID, een cloud-adres en cloud-opslag.
Het lukt ons alleen niet om alle contacten, notities en agenda’s te syncen. Gezinsdeling staat aan.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Je kunt niet álles delen met je gezin. Apple gunt je nog enige privacy, zelfs als je daaraan geen behoefte hebt. Contacten kun je dus niet syncen, maar we hebben een workshop geschreven over hoe je je contacten met een omweg tóch deelt met je gezinsleden. Kijk hiervoor op de volgende pagina: https://www.icreatemagazine.nl/workshop/iphone-contacten-delen-met-gezin/ Notities kun je ook niet syncen, in die zin dat het niet mogelijk is om al jouw notities automatisch te laten verschijnen op de iPhone of Mac van je gezinsleden. Wel kun je een notitie delen om erin samen te werken, maar dan gaat om losse notities.… Lees meer »

Ruurd
Lezer
Ruurd

Mijn MacbookAir gebruik ik sinds aug 2018. Het bleek dat mijn documenten e.d. niet op de MacBook Air werden opgeslagen maar in iCloud. Enige tijd later mekte ik dat een kopie van iCloud op mijn MBA staat. Kan ik deze ongestraft verwijderen als ik in ‘ opslag problemen’. kom, dan wel naar mijn Transcend Jetdrive verplaatsen???

Adrie
Lezer
Adrie

Is het wel veilig om je wachtwoorden in icloud op te slaan?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Zeker, Apple gebruikt voor iCloud-sleutelhanger de best mogelijke gegevensbeveiliging: end-to-end-encryptie. Hiermee kan niemand bij je wachtwoorden, zelfs Apple niet. Zorg wel dat je een sterk wachtwoord hebt voor je Apple ID, of gebruikersaccount van je Mac.

Hans van Andel
Lezer
Hans van Andel

Goedemiddag, ik zou graag al mijn foto’s, welke nu op een Time Capsule staan willen overzetten in iCloud. Hoe kan ik dat snel doen ? Moet ik dan alles via foto’s importeren? Nu importeer ik de foto’s van de TC naar foto’s en plaats ze dan in een aangemaakte map. Mijn idee zegt dat dit sneller moet kunnen.

Laura Grootaarts
Beheerder
Laura Grootaarts

Heb je losse foto’s opgeslagen? Of heb je ze opgeslagen als bibliotheek?