Terug naar iCreate Q&A: stel je vragen over iOS!
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iCreate Q&A: stel je vragen over iOS!

Door Laura Grootaarts27 juni 2019 16:142 min. leestijd21

Update:

De Q&A is gesloten. Bedankt voor al jullie vragen! Helemaal onderaan op deze pagina kun je alle vragen en antwoorden teruglezen. Eventuele openstaande vragen beantwoorden we nog. Binnenkort komt er een nieuw Q&A: tot dan!

 

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Bij iCreate kun je terecht voor je Apple-vragen. Via ons contactformulier, Facebook of Twitter, of als een reactie op onze website. Elke vijf weken beantwoorden we de vragen live, tijdens de iCreate Q&A. Op vrijdagmiddag 28 juni tussen 12:00 en 13:00 uur beantwoorden we weer live al jullie vragen – je mag ze als reactie onderaan dit bericht plaatsen. Het thema van deze editie: iOS.

Q&A iOS

Vragen iOS

iOS is het besturingssysteem voor de iPhone, iPad en iPod touch. iOS zit boordevol functies en handigheidjes. Zelfs als ervaren gebruiker ontdek je met enige regelmaat nog nieuwe trucjes. Binnenkort komt er een nieuwe versie – iOS 13 – en die brengt weer alle nieuwe mogelijkheden met zich mee. Grote kans dus dat je vragen hebt over iOS 12 en iOS 13: dit is je kans om ze te stellen.

We zitten vrijdag 28 juni om 12.00 klaar om live jullie vragen te beantwoorden. Vragen stellen kan tot 13:00 uur.

Vorige Q&A’s

De vorige Q&A’s gingen onder meer over Foto’s en Safari. Oude QA’s teruglezen? Je vindt ze allemaal via iCreate QA.

iCreate 145
iCreate 145
Geef je Mac een frisse start 🫧
De iPhone 14 nu tot €414 korting!

De iPhone 14 nu tot €414 korting!

• Heb je al internet van Ziggo thuis? Profiteer dan van extra voordeel

Door Laura Grootaarts

Kocht al in de vorige eeuw haar eerste Mac en tikte daarop heel veel tekstjes. Is nu – en hoe kan het ook anders – webredacteur.

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden
nieuwste eerstoudste eerst
Carlo
Lezer
Carlo

Hoi ik heb een bluetoothspeaker voor mijn iPhone. Maar zelfs op het laagste volume gaat die nog vrij hard. Is daar iets aan te doen?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Hoi Carlo! Hier stoor ik mezelf ook mateloos aan. Maar er is een manier om het volume nog iets zachter te zetten – tenminste, als je iOS-apparaat 3D Touch ondersteunt. Haal je het bedieningspaneel tevoorschijn, en tik harder op de volume-balk. Vervolgens kun je het volume nog net wat zachter zetten dan met de volumetoetsen aan de zijkant. Het scheelt niet heel veel, maar het is beter dan niets ?

Mike
Lezer
Mike

Sinds twee weken geleden gaat mijn iphone-batterij opeens veel sneller leeg. Ik heb alle apps al afgesloten en toch blijft het gebeuren. Hebben jullie een tip? dankjewel

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Neem vooral even een kijkje bij ‘Instellingen>Batterij’. Scrol naar beneden en je ziet welke apps het meest van je batterij vreten. Misschien staat daar een app tussen die je ook sinds kort hebt geïnstalleerd?

Willem
Lezer
Willem

Ik heb al zo veel verschillende verhalen gelezen hoe je accu kunt besparen in iOS, maar volgens mij werkt dit allemaal voor geen meter. Weten jullie wat echt effect heeft?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Jaja, accu besparen blijft een onnauwkeurige wetenschap. Na al die jaren bij iCreate heb ik wel een paar dingen opgemerkt. Ten eerste: bluetooth uitzetten heeft nul effect. Tenzij je met accessoires verbonden bent, verlies je geen accu met geactiveerde bluetooth. AirDrop is daarentegen wel zo’n functie die je beter kunt uitschakelen. Ook locatiegegevens vreten een hoop energie, maar bij het uitschakelen verlies je natuurlijk heel wat functies. Het dataverkeer van push-meldingen slurpt je accu overigens ook leeg, maar het heeft geen zin om slechts een paar meldingen uit te schakelen – want dan wordt er toch een verbinding opgebouwd. Dit… Lees meer »

Anoniem
Lezer
Anoniem

Kun je meerdere apps tegelijkertijd verwijderen?

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Nee, dit moet helaas een voor een. Houd je vinger langer op de app en alle icoontje beginnen te wiebelen en er verschijnen kruisjes. Tik bij de app die je wilt verwijderen op het kruisje en bevestig dat je deze wilt verwijderen. Dit proces doorloop je bij elke app die je niet meer op je iPhone of iPad wilt hebben.

AppleNerdette
Lezer
AppleNerdette

Wat vinden jullie de coolste nieuwe functie van iOS 13?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

Oh da’s makkelijk! De nieuwe mogelijkheden in Opdrachten zijn geweldig. Het werkt nu nog gemakkelijker en je kunt data opvragen van andere apps, zonder dat deze geopend moeten worden. En het is ook fijn dat Opdrachten nu standaard op elke iPhone staat. Wat mij betreft had Apple er nog meer over kunnen zeggen tijdens de WWDC.

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Ik weet dat het geen iOS 13 is, maar ik ben blij dat de iPad dankzij iPadOS echt op volle kracht komt.

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

De knop ‘Inloggen met Apple’. Straks kan mijn Facebook-account eindelijk weg …

Jajan
Lezer
Jajan

Ik wil met mijn iPhone een schermopname maken. Hoe doe ik dit?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

Daarvoor voeg je de Schermopname-knop toe aan het Bedieningspaneel. Open de Instellingen-app, tik op Bedieningspaneel, kies ‘Pas regelaars aan’ en duw op de plus-knop achter ‘Schermopname’. Voortaan maak je zo’n video door het Bedieningspaneel tevoorschijn te halen en op het icoon (de cirkel) van Schermopname te drukken.

Thomas
Lezer
Thomas

Niet zozeer een vraag, maar meer een tip. Zet mappen in het dock van ios! Op mijn Iphone 6s is er maar ruimte voor vier apps in het dock, wat erg karig is. Maar je kunt hier ook net zo makkelijk mappen neerzetten zo dat je snel al je favoriete apps kunt bereiken. Doe er je voordeel mee, zou ik zeggen 😉

Terry Stooker
Beheerder
Terry Stooker

Bedankt voor de tip! 🙂

Freek
Lezer
Freek

Hebben jullie al de publieke beta van iOS 13 geïnstalleerd? Zo ja, is die een beetje stabiel? Of kan ik beter de volgende beta afwachten?

Sven Lamers
Beheerder
Sven Lamers

We hebben de bèta inderdaad op onze redactie-iPhone XR geïnstalleerd. We gebruiken deze alleen als we artikelen schrijven of screenshots moeten maken, maar zelfs daarbij valt de instabiliteit op. Apps crashen veel vaker dan normaal en we hadden ook een hoop problemen met onze iCloud-synchronisatie. Ons advies: wacht nog even de tweede publieke bèta af.

Wouter
Lezer
Wouter

Ik laat mijn wachtwoorden op de iPhone automatisch invullen en bewaren. Maar laatst wilde ik inloggen op een windows en uiteraard wist ik het wachtwoord niet.. hoe los ik zoiets op?

Koen van Ekeren
Beheerder
Koen van Ekeren

De wachtwoorden bewaart iOS op je toestel. Je vindt ze bij Instellingen>Wachtwoord en accounts’. Druk op ‘Wachtwoorden’ en voer je toegangscode in. Met een tik op de website in kwestie zie je wat het wachtwoord is.