Terug naar iCloud-opslag beheren
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iCloud-opslag beheren

Door Redactie iCreate14 oktober 2014 12:003 min. leestijd0

iCloud is handig om een reservekopie van je volledige iPhone te maken, maar als je je iPhone intensief gebruikt, zit je al snel aan je opslaglimiet. In deze workshop laten we zien hoe je je iCloud-opslag beheert, zodat je voorlopig met de gratis opslagruimte vooruit kunt.

Deze workshop verscheen eerder in iCreate 62.

De 5 GB die je gratis krijgt van Apple wordt al snel gevuld met reservekopieën, e-mails en documenten van je iPhone of iPad. Natuurlijk kun je meer opslagruimte kopen, maar het is verstandiger om eerst eens de grootte van je back-up te verkleinen.

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

De iPhone 15 Pro: nu tot €500 terug bij inruil van je oude telefoon

• En zonder aansluitkosten t.w.v. €25
• Extra voordeel als je KPN thuis hebt

1 iCloud-instellingen

iCloud opslagOpen op je iPhone of iPad de Instellingen en ga naar ‘iCloud’. Tik op ‘Opslag’ (iOS 8) of ‘Opslag en reservekopie’ (iOS 7) om je opslagruimte te bekijken. Je ziet nu hoeveel ruimte er momenteel nog beschikbaar is. Tik op ‘Beheer opslag’.


2 Opslagruimte in iCloud beheren

Opslagruimte iCloud beherenBoven aan het scherm staan back-ups van je iOS-apparaten, deze eisen vaak veel ruimte op. Tik op een back-up om de instellingen van die reservekopie te wijzigen. Je kunt eventueel ook bestanden verwijderen bij ‘Documenten & gegevens’. Doe dit alleen voor bestanden die je niet meer nodig hebt of elders hebt opgeslagen, want in tegenstelling tot de iCloud-reservekopie gaat het hierbij niet om back-ups maar om documenten die alleen in iCloud zijn opgeslagen.


3 Apps selecteren voor back-up

Apps back-up iCloudBij de reservekopie-opties worden alle apps getoond waarvan een back-up wordt gemaakt. Tik op de groene schuifregelaar van een app om hem uit te sluiten van de back-up. Heb je je foto’s en video’s ook op je Mac of pc opgeslagen? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om deze niet mee te nemen in een iCloud-reservekopie.

4 Toon alle apps

Toon apps iCloud-reservekopieAls je naar beneden scrolt om door je apps te bladeren, zie je er maar 5 staan. Deze zijn gesorteerd op grootte. Tik op ‘Toon alle apps’ onder aan het lijstje om de rest van de apps te zien.


5 Volgende reservekopie

Volgende reservekopie iCloudBoven aan deze lijst wordt achter ‘Volgende reservekopie’ weergegeven hoeveel ruimte de reservekopie in totaal inneemt. Ook kun je hier per app zien hoeveel ruimte die verbruikt. De bestandsgrootte van bijvoorbeeld WhatsApp is het gevolg van opgeslagen gespreksgeschiedenis en media (afbeeldingen en video’s).


6 iCloud-opslagruimte besparen

iCloud-opslag opruimenAls je een app via het groene schuifje van je reservekopie verwijdert, verandert het getal bij ‘Volgende reservekopie’ meteen. Zo zie je direct hoeveel ruimte je bespaart. Let op: als je de reservekopie van een app verwijdert, ben je de instellingen en gegevens van deze app kwijt indien je de reservekopie terugzet (bijvoorbeeld bij een nieuwe iPhone of iPad). Ga dus goed na van welke apps je de gegevens kunt missen en let daarbij voornamelijk op de apps die de meeste ruimte innemen.

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

De iPhone 15 Pro Max nu zonder aansluitkosten t.w.v. €25

Maximaal voordeel als je thuis al internet van Odido hebt

Door Redactie iCreate

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

Praat mee!

avatar