Terug naar iCloud Drive gebruiken in OS X Yosemite
Geen resultaten gevonden.
Toon meer resultaten
Workshops

iCloud Drive gebruiken in OS X Yosemite

Door Jelle Mol21 oktober 2014 12:503 min. leestijd9

Nu OS X Yosemite beschikbaar is, kan iedereen iCloud Drive gebruiken (i.c.m. iOS 8). iCloud Drive is een locatie op je Mac die rechtstreeks gesynchroniseerd wordt met iCloud en waartot je toegang hebt vanaf alle Macs met dezelfde Apple ID. Wij leggen in 9 stappen uit hoe iCloud Drive in elkaar steekt.

Deze en vele andere workshops voor OS X Yosemite vind je in Mac voor Beginners Yosemite.

1 iCloud Drive activeren

iCloud Drive activerenOm iCloud Drive te activeren, moet je in het paneel iCloud van Systeemvoorkeuren de optie ‘iCloud Drive’ aanvinken. Open een Finder-venster en selecteer in de navigatiekolom links het kopje iCloud Drive. Mogelijk staan hier al een aantal mappen van programma’s in waarvan je eerder gebruik hebt gemaakt.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen


2 Structuur van iCloud Drive-map

Structuur van iCloud DriveDe mappen met een symbool bevatten iCloud-bestanden van het betreffende programma. Voor de rest werkt iCloud Drive als een gewone map in Finder. Maar wees voorzichtig: als je een bestand verwijdert, is het onmiddellijk op al je andere apparaten weg.


3 Synchroniseren met Mac, iOS en Windows

Synchroniseren Mac, iOS en WindowsAlles wat je in deze map opslaat, komt ook op andere Macs (en iOS-apparaten) terecht met hetzelfde iCloud-account. Dus ook op je iPad en iPhone, of zelfs een Windows-pc met het iCloud Drive-programma. Ook is iCloud Drive toegankelijk via de browser (www.icloud.com).

4 Uploaden naar de cloud

iCloud Drive uploadenBij grote bestanden die je in deze map bewaart, zie je een voortgangsbalk die aangeeft hoe ver het bestand al is geüpload. Pas als die vol is, is het bestand op andere apparaten beschikbaar.


5 Programma’s met iCloud-synchronisatie

Programma's iCloud DriveOpen eens een programma dat iCloud ondersteunt, bijvoorbeeld Teksteditor. Je komt dan altijd terecht in het ‘Open…’-menu. Dat menu is in OS X Yosemite veranderd.


6 Openen vanuit iCloud Drive

Openen vanuit iCloud DriveVóór OS X Yosemite stond er linksboven een extra optie ‘iCloud’ in dit venster. Die is nu weg. In plaats daarvan zie je bovenaan in de navigatiekolom onder het kopje iCloud het programma in kwestie.

7 Opslaan van documenten

Opslaan in iCloud DriveIn het locatiemenu kun je kiezen of je een document in iCloud of in het programmagedeelte van iCloud wilt opslaan, in dit geval dus dat van Teksteditor.


8 Opgeruimde iCloud Drive-map

iCloud Drive mappenEen cloudmap wordt vaak een verzamelkluisje voor allerlei bestanden. Door de programmagedeeltes van iCloud te gebruiken, blijft het cloudmapje netjes opgeruimd. Op een iOS-apparaat kun je met hetzelfde programma het bestand direct openen.


9 Andere programma’ gebruiken

iCloud Drive andere programma'sWil je een document in een ander programma openen dan waarin het werd gemaakt, ga dan in Finder naar iCloud Drive, Ctrl-klik op een bestand en gebruik het ‘Open met’-menu.

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

De iPhone 14 Pro nu tot €10 korting per maand!

Heb je al internet van KPN thuis? Profiteer dan van extra voordelen

Door Jelle Mol

Lees meer »
Wekelijks Apple nieuws in je mail
Wekelijks Apple nieuws in je mail
  • Handige Apple-tips
  • Altijd up-to-date
  • Leuke acties
Aanmelden

9
Praat mee!

avatar
nieuwste eerstoudste eerst
gui
Lezer
gui

Is het mogelijk om de map iCloud drive te bekijken op een ipad zonder te moeten gaan naar iCloud.com?
Bestaat er reeds een app daarvoor?

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Nee, de map iCloud Drive is niet in iOS zichtbaar maar ondergebracht in apps die iCloud Drive ondersteunen.

Dat is een keuze die Apple heeft gemaakt en wij verwachten eigenlijk niet dat er alsnog een iCloud Drive-app gaat komen.

Pietje Einstein
Lezer
Pietje Einstein

Dan blijft Dropbox voorlopig nog de preferred solution wat mij betreft.

Marco de Gier
Lezer
Marco de Gier

Helaas, eerste plaatje krijg al niet voor elkaar, zo jammer…

Jelle Mol
Lezer
Jelle Mol

Hallo Marco, staat in ‘Systeemvoorkeuren>iCloud’ een vinkje bij ‘iCloud Drive’? In een eerdere versie van dit artikel stond onterecht dat dit ‘Documenten en gegevens’ moest zijn.

Rudy
Lezer
Rudy

Ik keer me sinds de installatie van Yosemite af van Apple: mijn redelijk nieuwe MacBook hapert als een oud wijf nu. Wifi knalt er om de paar minuten uit, ik kan geen submappen maken in die ICloud, het werken aan een document en dan opslaan is omslachtig… Kortom: ik blijf bij Dropbox en Google: die werken altijd, gladjes en betrouwbaar. Apple wordt het nieuwe Windows, let maar op.

Dick Spierenburg
Lezer
Dick Spierenburg

iCloud drive staat aan,alle programma’s waaronder imovie aangevinkt. in finder krijg ik alleen voorvertoning te zien en films in bibliotheek imovie niet zichtbaar op apple tv, een suggestie voor een oplossing?

Fred
Lezer
Fred

Als ik de tekseditor open op mijn iMac, dan kan ik de documenten op iCloud Drive zien. Ga ik met de finder naar ‘icloud drive’ dan zie ik niets. Het lijkt ook dat bestanden die ik kopieer naar icloud drive op mijn iMac verdwijnen. Wat doe ik verkeerd?

Fred
Lezer
Fred

Ik weet niet wat ik heb gedaan, maar na het opnieuw starten van de finder zie ik de bestanden